Zabava i kultura

FESTIVAL KAZALIŠNIH AMATERA Manueli Šiljeg-Malezija nagrada za najbolju glumicu

0

Protekla dva vikenda u Vodicama je održan 63. Festival hrvatskih kazališnih amatera (FHKA) na kojem je nastupilo preko 300 glumaca amatera iz različitih dijelova Hrvatske.

Metkovsko amatersko kazalište (MAK) predstavilo se s predstavom ‘Da nije ljubavi‘, koja je iznjedrila nagradu za najbolju glumicu našoj Manueli Šiljeg-Malezija.

Pored nagrade za najbolju glavnu žensku ulogu MAK je imao još tri nominacije. Željka Petrović je bila u nominaciji za najbolju žensku sporednu ulogu, a predstava ‘Da nije ljubavi‘ za najbolju predstavu u cjelini te nominaciju za Nagradu njegovanja kulturne baštine.

Za one koji su propustili pogledati predstavu ‘Da nije ljubavi‘, riječ je o pučkoj komediji bračkoga intelektualca Petra Slovinića, a MAK-ovci su je izveli pod redateljskom palicom Radovana Marčića.

Uz nagrađenu, Manuelu Šiljeg Malezija (Keka, Lucijetina majka), uloge u predstavi tumači 4 Pločana!

Dino Čolaković/Goran Martinović (Ivo, imućni mladić), Jasminka Vrdoljak (Filomena, Ivina majka), Željka Bulić (Bete, mjesn Ana Jerković (Lucijeta), a ćakulona), Dado Kozarić (Rafo, vječni neženja), Toni Krilić Skuša (don Roko), Elza Glučina (Štefanija, časna sestra u župnom dvoru), Rade Vrdoljak (Iko, poštar rodom iz Drinovaca).

Naslovna foto: javnost.hr