IzdvojenoSport

PROŠETALI SE DUGIM SELOM Jadranaši pobjedom ostali u igri za naslov prvaka!

0

Dugo Selo –  Jadran LP 0:2 (0:0)

Dugo Selo – Gradski stadion Dugo Selo. Gledatelja – 300 Sudac: Ivan Šantić (Kastav). Pomoćnici: Marko Balen(Rijeka) i Edvin Zobec (Strahoninec). Četvrti sudac: Filip Meglić (Krapinske Toplice).

Strijelci: 0:1 Marić(54), 0:2 Petrović (90+4)

Najbolji igrač: Nikola Marić

Dugo Selo: Kakša, Tarasenko, Ljuboja(od 67.Franjčić), Palić(od 89.Gašparac), Kovačić, Petković, Bastalec, Darojković, Rašić(Od 83.Janušić), Slunjski (od 83.Perić), Filipović.

Jadran LP: Margan, Čupić (od 78.Amdouni), Bošnjak, Martić, Petrović, Glavina, Žderić (od 65.N.Čepo), Rodin, I.Čepo (od 84.Nikolac), Marić, Kordić. Trener – Mišo Krstičević.

U otvorenom i izjednačenom prvom dijelu gdje su u posjedu lopte bili više domaćin, obje su momčadi imali podjednake prilike. Domaći su već u 5. minuti zaprijetili preko Mihovila Rašića ali na mjestu je bio vratar Leo Margan. Novu priliku domaći imaju preko Tarašenka ali opet je na mjestu gostujući vratar. U istoj minuti priliku imaju Pločani, a udarac Marića završava preko gola. Nakon toga domaći igrač Slunjski u 26. minuti oprobava svoj udarac i opet Margan brani.

Do kraja prvog dijela bilježimo prilike Marića u 33. minuti, a njegov udarac posljednjim naporom vratar Kakša odbija u korner. Već u 37. minuti nove prilike, prvo topovski udarac Petrovića sa preko 30 metara iz slobodnog udarca vratar odbija u teren, na loptu je natrčao Martić i pogodio gredu.

U drugom dijelu plavi sa ušća Neretve konkretniji, brži i sa više prilika što su i okrunili s dva prekrasna pogotka. Prvo je u 54. minuti najbolji pojedinac susreta Nikola Marić primio loptu od Čupića, prošetao se kroz obranu domaćih i pospremio loptu u mrežu. Nakon toga bilo je prilika sa obje strane ali sigruni vratari otklanjali su opsanost.
Očekujući posljednju znak suca u 90+4. minuti nespretnom intervencijom domaćeg obrambenog igrača lopta je došla do Leonarda Petrovića koji pogađa mrežu i stavlja točku na “i”, a Pločanima tri boda.

Piše: Branko Kulidžan