GradIzdvojeno

BANJA DOBIVA NOGOMETNO IGRALIŠTE Pokrenuta javna nabava za izvođača radova

0

⚽️ NOGOMETNO IGRALIŠTE BANJA U RUJNU ⚽️

Iz Grada Ploča izvjestili su da je Pokrenuta javna nabava za izvođača radova na izgradnji nogometnog igrališta Banja.

Procijenjena vrijednost projekta je 69.000 eura, uz osigurano sufinanciranje u iznosu 35.909,70 eura iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i proračuna RH posredstvom LAG-a Neretva. Izvođač će biti poznat tijekom lipnja, a u prvim tjednima ljeta će započeti radovi koji će trajati 2 mjeseca.

Kroz projekt će se izraditi armirano-betonski temelji i zidovi, 380 m2 asfaltirane podloge igrališta s nogometnim golovima, uredit će se kolne i pješačke površine, ugraditi klupe, koševi za otpad, ograda igrališta s čeličnim stupovima te čelična vrata, postavit će se 4 stupa javne rasvjete s 8 reflektora, javna slavina s pitkom vodom te će se postaviti odvodnja s pripadajućom rešetkom. Paralelno smo dali izraditi i projekt hortikulture koja će se urediti tijekom uređenja samog igrališta.

Cilj projekta je osigurati kvalitetne rekreacijske zone na širem području Grada Ploča te dostupna gradska zemljišta staviti u upotrebu.

Izgradnja nogometnog igrališta prva je od nekoliko faza uređenja rekreativne zone Banja. Prostor je cjelovito promišljen i u doglednoj budućnosti ovdje će se realizirati još prostora za rekreaciju i razonodu.