Nekategorizirano

U Staroj Podaci održana 11. Likovna kolonija u organizaciji Udruge Štrada

0

🎨🖌️11. LIKOVNA KOLONIJA, 06.05.2023.

Jučer je u Staroj Podaci održana 11. likovna kolonija u organizaciji Udruge Štrada. Slikari sa područja od Splita do Dubrovnika i Bosne i Hercegovine proveli su dan oslikavajući svoja platna.

Kako kažu organizatori, bila je ovo vrlo uspješna kolonija, neki umjetnici su naslikali i više slika, a pojedini koji su bili spriječeni doći poslali su svoje radove.

Priča o likovnoj koloniji počela je 2010. godine kada je tadašnji Boćarski klub „Podaca“ pokrenuo 1. likovnu koloniju. Od 2012. g. koloniju organizira udruga “Štrada”. Voditelj likovne kolonije je Podačanin i veliki entuzijast Tonći Alač.

Slikari, koji godinama pomažu i održavaju koloniju, nezamjenjivi su promotori i poticatelji kolonije, a stvarajući duh prijateljskog kolektiva njezin opstanak nije upitan.

Ovaj događaj ne bi bio moguć bez financijske potpore Općine Gradac i Turistička zajednice Gradac.

Organizator se nada da će u budućnosti Stara Podaca dobiti galeriju u kojoj će slike biti izložene svjedočeći o bogatom kulturnom nasljeđu koje su slikari ostavili.

Podaca je zasluženo postala nezaobilazna oaza kojoj se umjetnici neprestano vraćaju. Inspiracija i dojam koji svaki umjetnik ponese iz Podace, nahranivši se pozitivnim duhom i dobrim raspoloženjem, organizatoru služi kao nagrada i najbolja promocija.

Foto: Udruga