GradIzdvojeno

KOMUNALNI NERED OKO VEZOVA U PLOČAMA Županija šalje opomene, korisnici u čudu, šta će učiniti Grad?

0

Jučer je na sjednici Gradskog vijeća u aktualnom satu vijećnik SDP-a Josip Ostojić postavio pitanje vezano za komunalne vezove u sportskoj lučici u Pločama i problematiku s kojom se susreću korisnici istih.

“Kroz razdoblje 2. i 3. mjeseca ove godine korisnicima komunalnih vezova u lučici „Mala Pošta“ Ploče su na kućne adrese stizali dopisi od Županijske lučke Uprave Dubrovačko-neretvanske o nepodmirenim obavezama vezano za plaćanje vezova u vidu opomene pa čak i prijetnje da će vezovi biti dodijeljeni drugim korisnicima. Dopisi su poslani korisnicima vezova bez jasnih kriterija kome su namijenjeni (onima koji su potpisali ugovor, onima koji ih nisu potpisali te dalje onima s parcijalnim uplatama ali i pojedincima koji ne koriste uopće vezove sto jasno pokazuje neažuriranost same evidencije).

Bitno je spomenuti da je jos 1. ožujka 2022., dakle gotovo godinu dana prije, Visoki upravni sud RH presudio tj. poništio do tad važeću odluku Županijske lučke uprave o kategorizaciji lučice „Mala pošta“ te se nikad nakon toga nije donio novi pravilnik o kategorizaciji i naplati korištenja samih vezova niti su novi ugovori poslani korisnicima vezova.

Podsjećam i da smo 29.12.2020. na Gradskom vijeću Grada Ploča podržali tj. izglasali izdvajanje luke Mala Pošta Ploče – koja se koristi isključivo za komunalni vez, iz sustava upravljanja Lučke uprave Ploče te shodno tome, formiran je zahtjev za osnivanje nove županijske lučke uprave Ploče – sukladno članku 75. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama” – obrazložio je problematiku vijećnik Ostojić i pitao odgovorne u Gradu jesu li upoznati sa trenutnom situacijom i šta misli Grad poduzeti kako bi zaštitio svoje građane od očito neopravdanih aktivnosti Županijske lučke uprave prema korisnicima vezova u Pločama, točnije u lučici Mala Pošta.