Politika i gospodarstvo

SUSPORT Drugo zeleno vozilo u upotrebi za Dubrovačko-neretvansku županiju

0

Novi hibridni automobil sada je u prometu za potrebe operativnih i institucionalnih aktivnosti Dubrovačko-neretvanske županije. Zahvaljujući EU projektu SUSPORT, Dubrovačko-neretvanska županija započela je obnovu svoje flote vozila sa nultim utjecajem na okoliš, a sada je u pogon ušao i novi hibridni automobil nakon jednog plug-in hibridnog vozila kupljenog uz potporu EU projekta SUSPORT.

Toyota Yaris hibrid dostupan je zaposlenicima županije, omogućujući značajne uštede u pogledu CO2 i daljnje postizanje cilja poboljšanja održivosti i energetske učinkovitosti kroz konkretne aktivnosti. Ovim se potvrđuju nastojanja Dubrovačko-neretvanske županije u energetskom i ekološkom planiranju, a ova aktivnost predstavlja jedan od elemenata njezine strategije za poboljšanje ekološke održivosti i uštede energije prema dekarbonizaciji. Treba također naglasiti da je veći dio europskih projekata u koje je uključena Dubrovačko-neretvanska županija snažno usmjeren na održivi razvoj i energetsku učinkovitost.

EU projekt SUSPORT financiran je iz programa prekogranične suradnje INTERREG Italija-Hrvatska 2014-2020 s ukupnim proračunom od EUR 7.142.000,00 Dubrovačko-neretvanska županija u svom dijelu raspolaže ukupnim proračunom od EUR 260.000,00 od čega je 85% sufinancirano putem Europskog fonda za regionalni razvoj dok se 15% proračuna odnosi na udio vlastitih sredstava.