0

Generacija koja je rušila zadnja dva mjeseca europske velikane, generacija koja je pokazala kako izgleda zajedništvo, kako izgleda energija, na koncu kako izgleda momčad je sa svojim trenerom Marijanom Budimirom i njegovim stručnim stožerom došla u priliku da se danas u Ženevi popne na krov Europe, da dotakne Mont Blanc u doslovnom i prenesenom značenju. Da bude najbolja mlada momčad na najstarijem kontinentu.

Prepreka na putu je nizozemski AZ Alkmaar, protivnik pun respekta od strane hajdukovaca, momčad s jakom nogometnom Akademijom koja je na putu do finala na impresivan način rušila Eintracht, Real i Barcelona, a na koncu i Sporting Lisabon nakon dramatičnog raspucavanja jedanaesteraca ovdje u Ženevi. Mladi hajdukovci ništa manje nisu bili raspoloženi, padali su pred bilim tićima Šahtar, Manchester City, Borrusia Dortmund i na koncu Milan kojeg su Bijeli uvjerljivo i zasluženo rezultatom 3:1 svladali u Ženevi.

– Pogledali smo njihove utakmice, vidjeli njihove dobre i loše strane i spremni dočekujemo sutrašnju utakmicu. Možemo igrati sa svakim, ne bojimo se nikoga, svi znamo da momčad pobjeđuje. Svi moramo biti jedan za drugoga, staviti se u službu momčadi i ona će izbaciti pojedinca. I zato smo došli ovdje. – jasna je poruka trenera Budimira koji zna način na koji je njegova momčad došla do finala. A upravo taj način i proces su stvarali on i njegov stožer – Zvonimir Milić, Ivica Roguljić, Ante Jurić i Lucijan Vukoša. Potvrda tog procesa je ova utakmica koju željno iščekuje cijela Hrvatska i brojni navijači diljem Europe i svijeta.

Koliko je ta podrška jaka vidjet će se i danas na stadionu u Ženevi gdje se očekuje bila vojska navijača koji sa srećom, ponosom i ogromnim zadovoljstvom dolaze podržati ovu djecu, momke koji su svojim radom, zalaganjem, poštovanjem, samopouzdanjem, hrabrošću i dišpetom zaslužili doći u poziciju da se bore za europski nogometni tron u svojoj kategoriji. Znaju koliko su truda uložili da dođu u ovu veliku priliku o kojoj mnogi sanjaju. Njihovi snovi se ostvaruju, što god se dogodilo danas, njihovi snovi će i dalje trajati.

Prijenos finalnog susreta koji počinje u 18 sati možete gledati na Hajduk Digital TV uz glas Igora Ćurkovića, dok će sve najnovije informacije iz Ženeve u emisiji uoči utakmice od 17:10 sati dati Željko Vela sa svojim zanimljivim gostima.

”Visoko nosi ime,
što mladost mu je dala.
I vjerna svome gradu,
zauvijek ostala.”

Izabrana generacijo, povijest ste već ispisali, danas uđite u legendu! Ponosno prenesite ime Akademija HNK Hajduk ”Luka Kaliterna”.

Sritno dico, sritno tići! Svi smo uz vas!

Pripremila: Dalmacija danas

Više u kategoriji Izdvojeno