IzdvojenoRegija

OPĆINA GRADAC Organizirana završna konferencija projekta „Ruka ruci-faza II“

0

Općina Gradac, kao nositelj projekta „Ruka ruci“-faza II, organizirala je, u petak 07. travnja 2023. godine završnu konferenciju projekta.

Iznos projekta od 642.000,00 kn 85% je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz proračuna RH. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Split te Centar za socijalnu skrb Makarska. Trajanje projekta je 8 mjeseci, od 11.kolovoza 2022. do 11.travnja 2023. godine s tim da su žene mogle biti zaposlene na 6 mjeseci, a svaka je trebala brinuti o najmanje 6 krajnjih korisnika.

Uvodnu riječ uputio je načelnik Općine Gradac Matko Burić koji je izrazio zadovoljstvo rezultatima projekta zahvalivši svima koji su tom uspjehu pridonijeli te je najavio praćenje budućih raspisivanja Programa „Zaželi“ te nadu za realizacijom istoga i u skoroj budućnosti.

Rezultate je predstavila voditeljica Izabela Karamatić istaknuvši kako se projektom omogućilo zapošljavanje 13 teže zapošljivih žena s područja općine Gradac. One su pružale pomoć prema gotovo 80 korisnika u 6 mjeseci u vidu pomoći u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće doma, brizi o higijeni i slično.

Iz projekta se sufinanciralo i 100 % plaće voditelja projekta, koji je zaposlenik Općine Gradac te kućanske potrepštine za svakog krajnjeg korisnika kroz 6 mjeseci.
Projekt je pridonio povećanju stope teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja te osnažio i i radni potencijal 13 teže zapošljivih žena u općini Gradac (s naglaskom na starije od 50 godina) s nižom razinom obrazovanja, kao i poboljšao razinu kvalitete života krajnjih korisnika uključenih u projekt.