IzdvojenoSport

POBJEDI SE NE GLEDA U ZUBE Nije Jadran briljirao, ali pišu se 3 boda

0

Jadran LP –  Grobničan 3:2 (2:0)

Ploče – Gradski stadion Jadranovo. Gledatelja – 450. Sudac: Matej Čulina. Pomoćnici: Bučar i Radošević.

Strijelci:  1:0 Rodin(22), 2:0 N.Marić(25), 2:1 Pilčić(55), 3:1 Petrović(56), 3:2 Franković(90+2).

Jadran LP: Margan, Manenica, Dulaj(od 70.Glavina), Rodin, Raič, I.Čepo(od 46.Nikolac), N.Marić, M.Marić, Petrović (od 79. Abramović), Perić, Amdouni (od 57.Kordić). Trener – Mišo Krstičević

Grobničan: Curać, Ušalj, Golić, Ravlija (od 79.Franković), Kovačević (od 60.Prpić), Piličić, Rexhepi(od 35.Bosančić), Galešić, Batarelo, Jurica, Mikulica(od 60.Belobrajdić).

ŽUTI KARTONI: Ušalj (23), Perić (32), Golić (51), Raič (58), M.Marić (66), trener Krstičević (72), Manenica (63), N.Marić (86), Galešić (87), Nikolac(89).

CRVENI KARTON: Duje Manenica (77-drugi žuti).

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Marić

Lider SuperSport 2.nogometne lige pred svojim gledateljima pružili su još jednu lošu igru i bez obzira na pobjedu slab dojam. U otvorenoj igri od samog početka gosti su se pokazali kao jedna povezana i kompaktna cjelina. Prvi su zaprijetili u 13. minuti iz blizine ali udarac Piličića zaustavio je vratar Leo Margan.

U prvoj domaćoj ozbiljnijoj akciji u 22. minuti na lopti iz kornera najbolje se snašao Nikola Riodin i pospremio je iza leđa nemoćnog Curaća za vodstvo od 1:0. Samo tri minute kasnije Nikola Marić postiže pogodak za vodstvo od 2:0.

Gosti su nakon toga zaprijetili u 28. minuti preko Tin Jurice te u 43. minuti u prilici je Antonio Galešić ali oba puta odlično je intervenirao domaći vratar i otklonio opasnost po svoja vrata.

U drugom dijelu gosti se ne predaju već napadaju kao osice  što im je i pošlo za nogom u 55. minuti kada preko Dražena Piličića smanjuju rezultat na 2:1. Samo minutu kasnije u 56. minuti na ubačenu loptu sa desne strane od Nikole Marića glavu podmeće Leonardo Petrović i plavi su opet dva pogodka u prednosti.

Najbolji pojedinac susreta Nikola Marić imao je izglednu priliku u 73. minuti da postigne još jedan pogodak ali njegov udarac obranio je vratar Dino Curać. Do kraja se igralo više na sredini terena sa poluvisokim i visokim loptama bez ideje, a onda neoprezna domaća obrana umjesto da mirno dočeka kraj susreta prima u 90+2 minuti drugi pogodak. Strijelac je Andre Franković.

Nedorečeni djelitelj pravde podijelio je 11 žutih i 1 crveni karton u jednoj mirnoj prvenstvenoj utakmici. U drugom dijelu 8 žutih i 1 crveni što je mnogo i za Guinnessa.

Piše: Branko Kulidžan