Na Gaucho ranču u Trebižatu održano je natjecanje u pripremanju graha koje je privuklo preko 17 ekipa iz različitih krajeva.
Okupilo je kuhare amatere i entuzijaste svih generacija, te naglasilo važnost promocije domaće kuhinje i očuvanja tradicije. Među 17 prijavljenih ekipa bila je i Ribarska noć Ploče, marljivi sudionik svih sličnih događanja u široj okolici.
Natjecanje je proteklo u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, a mirisi različitih vrsta graha širili su se rančem, privlačeći mnogobrojne posjetitelje.
Ekipe su pripremale svoje specijalitete prema tradicionalnim receptima, koristeći lokalno uzgojene namirnice i tajne začine koji su se prenosili s generacije na generaciju.
“Hvala organizatoru na pozivu i gostoprimstvu. Mi smo ekipe počastili brujetom i inćunima, a uživali smo u njihovim uštipcima, siru iz mišine, svježe pečenom kruhu i rakiji od borovih iglica” – dojmovi su ekipe Ribarska noć Ploče sa pripadajućim fotografijama.