IzdvojenoRegija

STABILNO I VRLO TOPLO Bilo kakvih oborina uopće nema na vidiku

0

Iz krajnosti u krajnost: Bilo kakvih oborina uopće nema na vidiku, oni koji su najavljivali “polar vorteks” su se osramotili.

Dok je prvu polovinu klimatološke jeseni obilježilo vrlo nestabilno vrijeme s čestim oborinama, vrijeme se u u zadnjoj dekadi listopada stabiliziralo. Sudeći prema prognostičkim modelima, vrijeme će u novom tjednu biti stabilno uz natprosječnu toplinu, a stabilno bi se moglo zadržati i sljedeći tjedan, prognozira Dalmacija danas.

Dobra vijest je i da nas na blagdan Svih svetih, u petak, očekuje sunčano i toplo.

Danas nas očekuje pretežno sunčano. U nekim kotlinama Dalmatinske zagore ujutro može biti magle. Noću i ujutro tiho ili slab burin, danju slab vjetar s mora, nešto jači popodne na otvorenom moru južne Dalmacije. Minimalne jutarnje temperature zraka u Dalmatinskoj zagori od 5 do 10°C, uz obalu i na otocima od 11 do 16°C. Najviše dnevne temperature od 20 do 25°C.

U utorak pretežno ili djelomično sunčano i suho. U nekim kotlinama Dalmatinske zagore ujutro može biti magle. Noću i ujutro tiho ili slab burin, danju slab vjetar s mora, nešto jači popodne na otvorenom moru južne Dalmacije. Minimalne jutarnje temperature zraka u Dalmatinskoj zagori od 5 do 10°C, uz obalu i na otocima od 11 do 16°C. Najviše dnevne temperature od 20 do 25°C.

Gotovo identične vremenske prilike prevladavat će u srijedu, četvrtak i petak. Bit će pretežno vedro. Ujutro će u Dalmatinskoj zagori mjestimice biti magle. Noću tiho ili slaba bura, danju slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u Dalmatinskoj zagori od 5 do 10°C, uz obalu i na otocima od 11 do 16°C. Najviše dnevne temperature od 20 do 25°C, a u petak neznatno svježije.

Subota donosi nastavak pretežno vedrog vremena, no podno Velebita će zapuhati bura koja će se do večeri proširiti na cijelu obalu, no neće biti jaka. Danju neznatno toplije.

U nedjelju pretežno ili djelomično sunčano s umjerenom, a mjestimice pojačanom burom. Danju neznatno svježije, a noćne temperature bit će u padu, prognozira Dalmacija danas.

Više u kategoriji Izdvojeno