IzdvojenoZabava i kultura

RTL POMAŽE DJECI Opremljen kabinet za edukacijsku rehabilitaciju Udruge ‘Radost’ iz Ploča

0

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama ‘Radost’ djeluje na području Grada Ploča i Dubrovačko-neretvanske županije s ciljem skrbi i rehabilitacije djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama te njihovih obitelji, a svojim programima i projektima unapređuje kvalitetu njihovog življenja i socijalnu inkluziju u društvu. Udruga pruža nedostatne socijalne usluge, rehabilitaciju, logopedske terapije, poludnevni boravak, savjetovanja i edukacije.

Projekt ‘Opremanje kabineta za edukacijsku rehabilitaciju za malene Radosne’ odnosio se na nabavu nove neophodne opreme i didaktičkih materijala za djecu s teškoćama u razvoju u svrhu poboljšanja njihovog psihofizičkog razvoja i sretnijeg djetinjstva.

Zbog nedostatka rehabilitacijskih programa u zajednici, roditelji su dosad morali putovati u udaljene gradove, poput Dubrovnika, Splita, čak i Zagreba. Nova oprema, stoga će, poboljšati kvalitetu usluga koje Udruga pruža za više od 90 korisnika, tj. djece s teškoćama u razvoju koja pohađaju kako edukacijsko-rehabilitacijske, tako i logopedske tretmane. Realizacijom projekta i novom opremom olakšala se tako provedba tretmana i omogućilo da se na individualan način potiče cjelokupni razvoj djeteta, od grube i fine motorike do spoznajnog te jezično-govornog razvoja. Uz to, novi materijali prilagođeni dobi i razvoju djece olakšali su i rad s najmlađim korisnicima kako bi na primjeren način odrađivali tretmane i ostvarivali predviđene ciljeve.

Više u kategoriji Izdvojeno