IzdvojenoRegija

Baka (74) iz Raštana Gornjih lubenice, dinje i grožđe prodavala bez registracije. Kažnjena je

0

Umirovljenica iz Raštanja Gornjih našla se u problemu zbog prodaje lubenica, dinja i grožđa bez registracije. Na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno je osuđena na novčanu kaznu od 200,01 eura jer je voće prodavala ilegalno, piše Zadarski.hr.

Prema presudi, inspekcija ju je uhvatila 26. kolovoza 2020. dok je u 10 sati prodavala svoje voćke na štandu u Dragama. Tu se našlo 30 kilograma lubenica po pet kuna, pet kilograma dinja po deset kuna i deset kilograma stolnog grožđa po cijeni od 20 kuna po kilogramu.

Gospođa se teretila da je zaboravila na “malenu formalnost” – registraciju za obavljanje trgovinske djelatnosti.

Kad je inspektor došao, 74-godišnjakinja je izjavila da ona nema ništa s tim jer “prodaju vrši sin Momir te da voće prodaje jer je trenutno dobra potražnja”. Ali sudu je očito zasmetalo što Momir nije došao objasniti svoje prodavačke ambicije pa su baku kaznili.

Kad su pozivi za ročišta stizali, baka se nije ni potrudila dignuti poštu. Sud je odlučio – nema veze, baka ili Momir, netko mora platiti. Nakon što je sud razmotrio njezino zdravstveno stanje i to što dosad nije bila prekršajno kažnjavana, kazna je smanjena ispod zakonskog minimuma.

Foto: ilustracija

Više u kategoriji Izdvojeno