Sport

HMNK Vrgorac proslavio 25 godina postojanja uz spektakularan oproštaj kapetana

0

HMNK Vrgorac spektakularno je proslavio 25. rođendan, uz brojne navijače i prijatelje kluba, koji su ispunili Dom sportova Davor Jović. Program koji je trajao cijelo popodne ispunio je dan emocijama, zajedništvom i ponosom zbog dugogodišnjeg uspjeha kluba.

Glavna zvijezda večeri bio je dugogodišnji kapetan Duško Martinac, koji se nakon 21 godine oprostio od aktivnog igranja. Popularni Dule, legenda kluba i hrvatskog futsala, odjenuo je nebesko plavi dres posljednji put, a cijela dvorana ustala je na noge kako bi mu odala počast za karijeru ispunjenu posvećenošću i uspjesima. Sa 441 odigranom utakmicom i 326 postignutih golova, Martinac je obilježio gotovo cijelu povijest HMNK Vrgorac, a za hrvatsku reprezentaciju upisao je 28 nastupa i postigao dva pogotka.

Kroz karijeru, Duško je igrao u tri finala prvenstva Hrvatske i dva finala Kupa Hrvatske, a tri puta zaredom bio je najbolji strijelac lige. Godine 2019. dobio je prestižni HUNS-ov trofej Nogometaš, kada su ga igrači i treneri HMNL-a izabrali za najboljeg igrača lige. Nakon što se oprostio od igračke karijere, Duško Martinac preuzeo je novu ulogu u klubu – postao je trener momčadi, spreman voditi ekipu kroz nove izazove i dalje graditi uspjeh HMNK Vrgorac.

Proslava je posvećena ne samo uspjesima kluba, nego i njegovim vjernim navijačima – Kamenjarima, koji su svih godina bili istinska snaga i podrška momčadi. Nema igrača ili momčadi koji nisu barem jednom spomenuli uzavrelu atmosferu vrgoračkog Doma sportova u nekoj od povijesnih utakmica. Uz puno emocija i zajedništvo između kluba, igrača i navijača, HMNK Vrgorac s ponosom se okreće budućnosti, spreman za nova poglavlja i pobjede.

Više u kategoriji Sport