IzdvojenoRegija

TJEDNA PROGNOZA Uživajte u sunčanom i toplom početku tjedna, a za vikend…

0

Za nama je stabilan vikend koji je donio gotovo idealne vremenske prilike. Temperature zraka bile su visoke za dio godine, rasle su do visoka 24 stupnja Celzijusova. Novi tjedan donosi nastavak natprosječne topline, sunčane dane u svom prvom dijelu, no od četvrtka vrijeme će se početi mijenjati. Čini se da će utjecaj sredozemne ciklone ojačati u dane vikenda, prognozira Dalmacija danas.

Danas nas očekuje pretežno sunčano vrijeme. Ujutro i navečer tiho ili burin, danju slab vjetar s mora, a popodne na otvorenom umjerena tramontana. Minimalne jutarnje temperature zraka u Dalmatinskoj zagori od 6 do 12°C, uz obalu i na otocima od 12 do 17°C. Najviše dnevne temperature od 19 do 24°C.

Utorak donosi nastavak pretežno sunčanog vremena. Ujutro je ponegdje u kotlinama Zagore moguća magla. Noću tiho ili burin, na moru sjeverozapadnjak. Danju tiho ili slab vjetar s mora, popodne na otvorenom sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u Dalmatinskoj zagori od 7 do 13°C, uz obalu i na otocima od 13 do 18°C. Najviše dnevne temperature od 20 do 25°C.

U srijedu će biti djelomično sunčano i suho, ujutro je u nekim kotlinama zaobalja moguća magla. Kasno navečer bit će više oblaka sa zapada. Tiho, a na moru popodne može biti vrlo slabog juga. Jutro još malo toplije, najviše dnevne temperature od 20 do 25°C.

Četvrtak donosi više oblaka u odnosu na prethodne dane. Bit će umjereno do znatno oblačno uz kraća sunčana razdoblja. Iako će veći dio dana biti suho, povremeno i mjestimice je moguća kiše. Puhat će umjereno jugo koje na moru može mjestimice imati pokoji jaki udar. Jutarnje temperature zraka u porastu, najviše dnevne većinom od 19 do 24°C.

Vrlo slično vrijeme očekuje nas u promjenjivo oblačan petak. Puhat će umjereno jugo koje na moru može imati pojačane udare. Razlika između jutarnjim i popodnevnim temperatura bit će male, a najviše dnevne temperature bit će od 18 do 23°C.

Prema današnjim prognostičkim materijalima, dani vikenda bit će vrlo promjenjivi. U subotu nas očekuje promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno je moguća kiša, a na moru, osobito otvorenom južnog Jadrana, bit će pljuskova s grmljavinom. Jugo će postupno slabiti i prvo na sjevernom Jadranu okrenuti na buru koja će se do večeri proširiti i na srednji Jadran. Temperature bez veće promjene u odnosu na petak.

I nedjelja donosi promjenjivo vrijeme, a mogućnost kiše ili pljuskova najveća je nad otvorenim morem. Zapuhat će slaba do umjerena bura i bit će malo hladnije, prognozira Dalmacija danas.

Više u kategoriji Izdvojeno