IzdvojenoZabava i kultura

Leptirići obilježili Svjetski dan cerebralne paralize

0

6. listopada se obilježava Svjetski dan cerebralne paralize te su UCDPDN Leptirići i ove godine odlučili proslaviti ovaj dan na veseo i raznolik način. Odlučili su uveseliti svoje članove zajedničkim druženjem u Fun Jungle igraonici.

Uz mnoštvo dječjeg smijeha, druženja, pjevanja i igranja društvenih igara, počastili smo se pizzom i prigodnom tortom.

Poziv na zajedničko druženje Udruge cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići odlučili su prihvatiti i učenici Posebnog razrednog odjela i odgojno-obrazovne skupine don Mihovila Pavlinovića i OŠ Stjepana Radića sa svojim asistentima, učiteljima i roditeljima.

Obilježavanjem ovog dana želi se osigurati djeci i odraslima s cerebralnom paralizom ista prava, pristup i mogućnosti u društvu s obzirom na to da se sa svojim obiteljima i dalje susreću s diskriminacijom i neprihvaćanjem šire zajednice. Podizanje svijesti je prvi korak prema ostvarivanju građanskih prava i uključivanju u društvo osoba s cerebralnom paralizom.

Hvala Vam na svakom osmijehu, na svakom vašem koraku, na Vašoj beskonačnoj ljubavi. Hvala Vam što ste upravo nas pustili da mi budemo dio Vas i Vašeg životnog puta.

UCDPDN Leptirići

 

Više u kategoriji Izdvojeno