IzdvojenoZabava i kultura

POŠTANSKI DJELATNICI, SRETAN VAM VAŠ DAN Posjetili smo urede u Gradcu i Pločama, vrijedne ljude iza pulta

0

Dana 9. i 10. listopada, obilježavaju se dva važna poštanska dana – Svjetski dan pošte i Dan Hrvatske pošte. Naime, u spomen na osnivanje Svjetske poštanske unije, jedne od najstarijih međunarodnih organizacija, 9. listopada diljem svijeta obilježava se Svjetski dan pošte. Toga dana, 1874. godine, potpisan je tzv. Bernski ugovor, kojim je ustanovljena prva zajednička konvencija o međunarodnom poštanskom prometu.

Drugi za Hrvatsku poštu i njene radnike važan dan, Dan Hrvatske pošte, obilježava se 10. listopada, i to u znak sjećanja na 1990. godinu kada je Hrvatski sabor donio Zakon o osnivanju javnog hrvatskog poštanskog i telekomunikacijskog poduzeća.

Povodom Svjetskog dana pošte posjetili smo djelatnike pošte u Pločama u Gradcu.

Divne gospođe i gospođice, ali i gospoda, dočekali su nas susretljivo kako to i čine već godinama radeći svoj posao, strpljivo, ljubazno i uvijek s osmijehom.

Madlena Vukosav radi u Pošti od 1987.godine i tu je od kako kaže od svoje 18. godine.

Marina Ćelić dolazi na radno mjesto djelatnice Pošte dvije godine nakon Madlene i broji već trideset i četiri godine staža.

– Već preko tri desetljeća sam na ovom radnom mjestu i radim jednako onako kao i na početku, uvijek na usluzi ljudima uz strpljenje da im pomognem, a i uputim ih ukoliko nešto ne znaju ili možda nisu sigurni – priča nam gospođa Marina.

Neda Barbir, Marela Čagalj, Alenka Barbir, Gabrijela Galić, Maja Petković, Matea Obradović, to su žene koje nas dočekaju u Pošti gdje smo svi mi, moramo priznati, uvijek u nekom žurnom poslu, a one nas redom informiraju i pomažu o obavljanju onih poslova koji se ne mogu ubrzati novim tehnologijama i zahtjevaju određene procedure.

Vrijedno za istaknuti, na današnji dan, je da se naša poštanska marka opet natječe za titulu najljepše na Mediteranu!

Tema ovogodišnjeg PUMedova izdanja su sportovi u mediteranskim zemljama, a naši predstavnici su neretvanski lađari na Maratonu lađa.

Glasati možete do 15. studenoga klikom na link -> https://www.posta.hr/birajte-najljepsu-marku-pumed

Zajedno veslamo do prvog mjesta!

Uz činjenicu da niti jedna tehnologija ne može zamijeniti čovjeka, čestitamo svim djelatnicima Pošte, njihov dan!

Pripremila: Eleonora Doboš

Više u kategoriji Izdvojeno