Regija

U Vrgorcu službeno otvoreno Streetball igralište

0

SLUŽBENO OTVORENJE STREETBALL IGRALIŠTA U VRGORCU

Danas je službeno otvoreno Streetball igralište, koje će postati novo okupljalište ljubitelja sporta i rekreacije. Ovaj projekt je realiziran zahvaljujući 12.000,00 € sufinanciranja Hrvatske Lutrije, dok je preostali iznos osigurao Grad Vrgorac.

Streetball igralište je zamišljeno kao mjesto koje potiče zajedništvo i zdrav način života te omogućava građanima Vrgorca, bez obzira na dob, da se bave sportom i rekreacijom.

Igralište su svečano otvorili gradonačelnik Vrgorca Mile Herceg i predstavnik Hrvatske lutrije, direktor regije Jug Jozo Parlov. Odigrana je utakmica između predstavnika Vrgorca te profesora Srednje škole Tina Ujevića, za koju su igrali Drago Mihaljević, Ivan Opačak i Duško Martinac, dok je za ekipu Vrgorca igrao Željko Erceg, Mile Herceg i Teo Dodig.

Iz Grada Vrgorca posebno zahvaljuju Poduzetničkom centru Vrgorac, koji je prepoznao potencijal ovog projekta i uspješno ga prijavio na natječaj, što je omogućilo financijsku potporu Hrvatske Lutrije. Također, zahvaljuju Gradskoj Čistoći koja je odigrala ključnu ulogu u realizaciji projekta i osigurala završetak svih radova na vrijeme.

“Vrgorac je grad koji njeguje sportsku kulturu, a kroz ovakve projekte nastavljamo osiguravati kvalitetne sadržaje za naše građane. Sport ima ključnu ulogu u održavanju zdravog i aktivnog načina života, a vjerujem da će ovo igralište postati omiljeno mjesto okupljanja svih generacija” – poručili su iz Grada Vrgorca.

FOTO: Vrgoracka Kronika/Divich Photo

Više u kategoriji Regija