Zabava i kultura

VIDEO Gradac proslavio blagdan Svetog Mihovila

0

Proslava zaštitnika Gradca, Svetog Mihovila, ove je godine okupila mnoštvo posjetitelja i ponudila pregršt zabavnog i kulturnog sadržaja koji su ispunili dan veseljem i zajedništvom. Od ranog jutra, ulice su bile preplavljene šarenilom, pjesmom i osmijesima.

Zvonjava crkvenih zvona označila je početak svečane mise, gdje su se stanovnici Gradca okupili kako bi odali počast svom zaštitniku. Nakon duhovnog dijela, slavlje se nastavilo na trgu, gdje su svi generacijski uzrasti pronašli nešto za sebe – od dječjih radionica do glazbenih nastupa uživo, koji su potrajali do kasno u noć.

Kulturno-zabavni program obuhvatio je i izložbe rukotvorina, prezentacije starih zanata te tradicionalne kulinarske specijalitete, koji su privukli brojne posjetitelje, kako domaće, tako i posjetitelje. Ovakvi događaji ne samo da čuvaju i obnavljaju stare običaje, već i jačaju vezu među ljudima, stvarajući osjećaj pripadnosti i zajedništva.

Dok se vesela energija širila ulicama, bilo je očito kako Sveti Mihovil nije samo simbol duhovne zaštite, već i nit koja povezuje generacije te održava bogatu tradiciju Gradca živom.

Ovaj video prikazuje samo djelić te tople, zajedničke atmosfere koja je ispunila srca svih prisutnih – proslava koja se pamti i kojoj se uvijek iznova raduje.

Izvor: Makarska danas/ foto TZ Gradac

Više u kategoriji Zabava i kultura