IzdvojenoZabava i kultura

Djelatnici Policijske postaje Ploče posjetili učenike prvog razreda Osnovne škole “Ivo Dugandžić – Mišić” u Kominu

0

Dana 27. rujna 2024. godine policijski službenici Policijske postaje Ploče posjetili su učenike prvog razreda Osnovne škole “Ivo Dugandžić – Mišić” u Kominu i, na djeci primjeren način, upoznali ih s prometnim pravilima koja su važna za njihovo sigurno sudjelovanje u prometu.

Posjet je održan u sklopu preventivne akcije Ministarstva unutarnjih poslova „Poštujte naše znakove“. Učenici su ponovili kako se pravilno i sigurno kretati na putu od kuće do škole, kako prelaziti cestu preko obilježenog pješačkog prijelaza kada nema regulacije prometa od strane policije i semafora te kada se vrši regulacija prometa.

Učenicima je pojašnjeno kako se sigurno kretati u prometu. Razgovarali su s učenicima o opasnostima igre na kolniku, korištenju nogostupa, uvjetima za upravljanje biciklom u prometu, važnosti korištenja sjedalica i sigurnosnog pojasa, ponašanju u zoni škole, odnosno na putu do škole, kao i o vožnji u autobusu. Cilj susreta bio je upoznati prvaše s osnovnim pravilima kojih se trebaju pridržavati kada sudjeluju u prometu te na taj način doprinijeti  njihovoj sigurnosti. Upoznali su učenike sa zanimanjem policajac i opremom koju koriste u svom svakodnevnom radu. Rado su odgovarali na pitanja znatiželjnih učenika. Nekoliko učenika izrazilo je želju postati policajci kad odrastu.

Na kraju susreta učenici su na poklon dobili reflektirajuće dječje okovratnike čije nošenje dodatno pridonosi njihovoj vidljivosti u prometu.

Više u kategoriji Izdvojeno