Crna kronika

PRISJEO MU ODMOR Umjesto u Trpnju, ljetovao u istražnom zatvoru

0

Zbog nezakonitog posjedovanja opojnih droga i tvari namijenjenih preprodaji, Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću podiglo je optužnicu protiv državljanina susjedne BiH, strojarskog tehničara T.A. (28) iz Hadžića kod Sarajeva. Riječ je o osobi za koju je, nakon provedene pravosudne istrage, utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, prenosi Dubrovački dnevnik.

T.A. je na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Gabela Polje uhićen tijekom obavljanja redovite ulazne granične kontrole. Naime, kad je granični policajac u drugu liniju granične kontrole izdvojio njegovo osobno vozilo “Seat Leon“ BiH-registarskih oznaka, kojim je upravljao optuženik, on je iz pretinca ispred suvozačeva sjedišta izvadio i dragovoljno mu predao tri PVC-vrećice u kojima se nalazio amfetamin te jednu PVC-vrećicu u kojoj je bila indijska konoplja.

Optuženik je tijekom istrage u svoju obranu naveo kako je krenuo u Trpanj na vikend-odmor te je sa sobom ponio drogu koju je predao graničnom policajcu. Navodno je planirao tijekom odmora osobno konzumirati dio droge, a preostali dio preprodati kako bi podmirio dio troškova puta i smještaja na Pelješcu. No, ustvrdio je kako žali što je tako postupio. Pojasnio je kako je drogu u Hadžićima kupio i za nju platio 350 KM osobi koju poznaje samo po nadimku “Cigo“. Također, ustvrdio je kako, inače, od te osobe drogu kupuje samo za osobne potrebe te naglasio kako prije odlaska u Trpanj ni s kim nije unaprijed dogovorio prodaju droge, niti mu je poznata tržišna vrijednost narkotika na hrvatskom crnom tržištu.

Državnom je odvjetniku u svojoj obrani ustvrdio kako osobno konzumira speed, a marihuanu tek povremeno te naveo procjenu kako je za jednokratnu konzumaciju nužno 0,4 grama speeda. Međutim, recimo i to kako je provedenim toksikološkim vještačenjem od strane zagrebačkog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić“ utvrđeno kako je okrivljeniku oduzeto ukupno 110,34 grama kokaina te 11,62 grama amfetamina (tzv. speed) i 10,69 grama marihuane koja sadrži više od 0,3 posto tetrahidrokanabinola.

Više u kategoriji Crna kronika