IzdvojenoSport

1. HRL ŽENE: Bez pobjednika u dalmatinskom derbiju

0

Rukometašice Splita 2010 i Dalmatinke unaprijed su odigrale susret 4. kola 1. hrvatske rukometne lige i podijelile bodove (27:27). Gošće su do izjednačenja stigle 15-tak sekundi prije kraja. Splićanke su tako ostale neporažene u ovoj sezoni, a Dalmatinka je stigla do petog boda.

Splićanke su odigrale gotovo savršenih 15 minuta u prvom dijelu. Gošće su u tom razdoblju zabile samo četiri, a primile čak devet pogodaka i dobrim dijelom se činilo da bi to mogla biti jednosmjerna ulica. Ali sjajna Iva Bule uspijeva povući svoju ekipu u preostalom vremenu i do predaha dovući sastav iz Ploča na minus tri (15:12). Drugim riječima, gošće su u drugoj četvrtini postigle dvostruko više pogodaka nego u prvih 15 minuta.

Splićanke kao da su se u predahu ponovno uspjele presložiti i kopirati početak susreta. Naime, u 44. minuti bile su na golemih osam razlike (23:15). Gošće su dakle postigle samo tri pogotka. Ali su onda odgovorile nizom od šest pogodaka za redom i utakmicu vratile u potpunu neizvjesnost. U 52. minuti tako je bilo 23:21. I nitko nije mogao sa sigurnošću reći tko će biti pobjednik. Za malo mira u ekipi i na klupi, Splićanke su se pobrinule s dva pogotka za redom (25:21). Ali onda stiže novi mini uragan sastava Ivan Jerkovića pa je u 57. minuti na semaforu 25:24. U drami koja je uslijedila u posljednje tri minute, bolje su se snašle gošće. Naime 40-tak sekundi prije isteka vremena Split je imao napad, ali je izgubio loptu. Ana Lovrić je napravila prekršaj, zaustavila  kontru gošći i dobila izravni crveni karton. Dalmatinka je shodno pravilima dobila sedmerac. Ruka Ive Bule nije zadrhtala, a u preostalom vremenu domaće nisu uspjele zabiti i tako je ostalo 27:27. Ukupno 13 obrana imala je Paulina Pavković na domaćim vratima. Po sedam pogodaka dale su Ana Lovrić i Lucija Ercegovac. Kod gošći najbolja Renata Vladimir sa šest pogodaka iz šest pokušaja. Iva Bule dodala je pet.

1. HRL ŽENE: 4. KOLO
SPLIT 2010 – DALMATINKA  27:27

Više u kategoriji Izdvojeno