IzdvojenoZabava i kultura

“PISME S GRAČKOG ŽALA” Otvorena izložba koja slavi gračku glazbu

0

“PISME S GRAČKOG ŽALA” – IZLOŽBA KOJA SLAVI GRAČKU GLAZBU

Sinoć je u Zavičajnoj zbirci Gradac svečano otvorena izložba fotografija i memorabilija “Pisme s gračkog žala”. Riječ je o izložbi koja prati razvoj gračke glazbe od početka prošloga stoljeća do danas kroz fotografije i glazbene memorabilije, poput instrumenata i odijevnih predmeta članova klape “Berekini”.

U glazbenom programu otvorenja sudjelovali su ženski zbor ‘Gradac’, ženska klapa ‘Viole’ iz Drvenika, Brigita Marinović, violinistica iz Ploča te Petar Bojanović, saksofonist iz Graca.

“Ponosni smo što živimo u malom mistu bogate glazbene baštine. Možda zbog podneblja, možda zbog gena, no naši su Gračani iznimno muzikalni ljudi. Među njima ima pjevača, tekstopisaca, multiinstrumentalista i zato nije ni čudno što je gračkim ulicama oduvijek odzvanjala pjesma”, izjavila je Mirjana Andrijašević, voditeljica Zavičajne zbirke Gradac.

Brojna je publika s oduševljenjem i puno emocija razgledavala izložbu. Posebnu su pozornost privukle najstarije fotografije koje svjedoče kako se u Gracu pjevalo “od kad je svita i vika”.

Izložba ‘’Pisme s gračkog žala’’ održana je u okviru Dana sv. Mihovila 2024, u organizaciji Turističke zajednice općine Gradac.

Više u kategoriji Izdvojeno