IzdvojenoZabava i kultura

U Vrgorcu se održava tradicionalna Biklijada, dođite probati drevni napitak koji nosi duh starih vremena

0

Tradicionalna pučka fešta Biklijada u Vrgorcu će se na Gradskom korzu održati večeras, 27. rujna s početkom u 18:30 sati.

Kako kazuju iz Turističke zajednice grada Vrgorca, bikla je riječ koja odjekuje tradicijom vrgorskog kraja i ne označava samo piće, već i pravu feštu u čast bikle.

Za one koji možda još nisu upoznati s ovim napitkom, bikla je spoj mladog crnog vina i kozjeg mlijeka, a ima prepoznatljivu boju, snažan karakter i krepki okus. Ovo drevno piće koje se pripremalo u vrgorskom kraju nakon berbe grožđa i danas nosi duh starih vremena.

Posjetitelje očekuje bogat zabavni, folklorni i gastro program, a vrhunac večeri bit će koncert Gorana Karana.

Uz degustaciju bikle, posjetitelji će moći uživati i u domaćoj spizi te raznim rukotvorinama i domaćim proizvodima na tradicionalnom večernjem sajmu.

– Biklijada je uvik više od fešte – to je prilika da se prisjetimo i očuvamo dio kulturne baštine vrgorskog kraja. U večernjim satima, uz pismu, ples i bogatu ponudu, slavi se sve ono što bikla i Vrgorac predstavljaju. Pridružite nam se na ovoj eno-etno i gastro veseloj avanturi i doživite autentičan duh Dalmacije – poručuju iz TZ-a Vrgorac.

Više u kategoriji Izdvojeno