Regija

METKOVIĆ – VID Raspisan natječaj za izgradnju biciklističke staze vrijedan 145 tisuća eura

0

Županijska uprava za ceste Dubrovačko-neretvanske županije (ŽUC DNŽ) raspisala je natječaj za odabir najpovoljnijeg izvođača radova na uređenju biciklističke infrastrukture na dionici županijske ceste ŽC6218 između Metkovića i naselja Vid, s procijenjenim troškom od 145 tisuća eura.

Radovi će obuhvatiti izgradnju biciklističke trake duge 1,297 metara, koja će biti smještena s desne strane prometnice. Predviđa se uklanjanje postojeće bankine i nasipa, postavljanje novog sloja tampona i asfalta te asfaltiranje trake na lijevoj strani ceste kako bi se izjednačila s kolnikom. Biciklistička traka bit će obojena crvenom bojom radi bolje vidljivosti, a cijela dionica bit će opremljena novom horizontalnom i vertikalnom prometnom signalizacijom.

Na početku i kraju dionice postavit će se dodatni znakovi ograničenja brzine radi osiguranja sigurnosti biciklista. Radovi će se izvoditi uz privremenu regulaciju prometa, uz minimalno ometanje vozača. Po završetku, okoliš će biti uređen i svi prilazi popravljeni, čime će se dodatno poboljšati sigurnost i funkcionalnost ove prometnice, prenosi Juginfo.hr

Više u kategoriji Regija