IzdvojenoZabava i kultura

IZ TISKARE JE IZAŠAO JERE Novi strip album Milka Peke o životu svetog Jeronima Dalmatinca

0

“Strip album skroz drugačiji od svih koje sam do sad radio. Priča o životu svetog Jeronima Dalmatinca.

Ne tek puki životopis već priča s dušom, koja prati svaku etapu njegova zanimljivog i neobičnog putovanja po toj zemlji na prelazima četvrtog u peto stoljeće. Priča o velikom čovjeku, našem, Dalmatincu, ispričana na način kako sam ga ja doživio i želio predstaviti našim suvremenicima, u modernom, slojevitom strip ostvarenju” – rekao je Milko Peko.

“Vladimir Davidenko je napravio svoje najbolje crteže do sada, kolor mu je izvrstan. Sa sjajnim osjećajem za kombiniranje boja pratio je priču i ambijentalnost raznih podnevlja i dijelova svijeta u koje nas je neumorni Jere odvodio te slikom i bojom pričao i mimo riječi. I još ono jako bitno, Rus je pedeset tabli stripa nacrtao i obojio u rekordno kratkom vremenu, jer vremena i nismo imali!
Zlata i Matej odradili su sjajno svoj grafički dio posla i rezultat toga je ova knjiga stripa.

Splitsko dalmatinska županija ima ovu lijepu knjigu uoči proslave dana svog sveca zaštitnika, a meni i svima s kojima sam stvarao ovu knjigu stripa zadovoljstvo je i ponos što smo našem zavičaju, a i puno šire, stvorili i što dajemo na uvid knjigu stripa o znamenitom čovjeku iz naše duge i slavne povijesti” – piše Milko u svojoj objavi.

Strip, koji nikoga tko voli devetu umjetnost neće ostaviti ravnodušnim.

Više u kategoriji Izdvojeno