Sport

U Metkoviću svečano otvoreno Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu maratonu

0

Ceremonija otvorenja započela je mimohodom zastava država sudionica Prvenstva s kojima su koračali članovi mlađih skupina KUD-a Metković. Tijekom intoniranja himne ICF-a, Marijo Jurković je u ulozi kneza Domagoja podigao zastavu te organizacije čime je Prvenstvo u Metkoviću i službeno započelo.

Okupljenim uzvanicima, delegacijama i sportašima prvi se obratio zamjenik gradonačelnika Metkovića Robert Doko koji je u svom govoru, između ostaloga, zahvalio svima onima koji su dali svoj doprinos organizaciji Prvenstva, a sportašicama i sportašima zaželio mnogo sportske sreće i dobrih rezultata. Potom su se prigodno obratili v.d. predsjednika Hrvatskoga kajakaškoga saveza Stjepan Krznarić i predsjednik ICF-a Thomas Konietzko.

Svečani program uveličali su KUD Metković, Gradska glazba Metković i Klapa sv. Nikola Metković. Posljednjom glazbenom točkom publiku su oduševili Zoran Bebić Beba i Ena Nižić koji su sa zborovima OŠ Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića izveli pjesmu ‘Neka cijeli ovaj svijet’ iz poznatoga hrvatskoga mjuzikla ‘Jalta, Jalta’.

Svečanom otvorenju, između ostalih su prisustvovali i predsjednik odbora Međunarodne kajakaške federacije za maraton Ruud Heijselaar te još brojni predstavnici ICF-a, predstavnici Hrvatskoga kajakaškoga saveza, županijska pročelnica za poslove Župana i županijske Skupštine Žaklina Marević, glavna tajnica Sportskoga saveza Grada Zagreba Suzana Šop, predsjednik Gradskoga vijeća Grada Metkovića Hrvoje Bebić, gradonačelnici i načelnici gradova i općina iz doline Neretve, predstavnici ustanova i službi Grada Metkovića te članovi Organizacijskoga odbora Prvenstva.

Utrke Svjetskoga prvenstva u kajaku i kanuu maratonu počinju sutra (četvrtak), a raspored i rezultate možete pratiti na whcmetkovic24.com

Izvor: metkovic.hr

Više u kategoriji Sport