IzdvojenoSport

DALMATINKA U BJELOVARU Bod(ovima) potvrditi odličnu igru iz prvog kola

0

BJELOVAR – DALMATINKA (14. 9. 2024., 18.00, Dvorana europskih prvaka)

Najneizvjesniji susret 2.kola 1.HRL za žene trebao bi biti onaj između Bjelovara i Dalmatinke, dva kluba koji su bili jedan do drugoga prošle sezone. Sastav iz Ploča bio je četvrti, a Bjelovar peti. One žele barem korak ili dva naprijed. Zato su bodovi u međusobnim susretima jako važni.

Ivan Jerković, trener Dalmatinke:

“U drugom kolu očekuje nas teško gostovanje u Bjelovaru, ekipe koja je dugo na okupu i koja se još dodatno pojačala ove sezone. Igra iz drugog poluvremena protiv Osijeka nam mora biti smjernica koju trebamo još nadgraditi, a uz dobru igru vjerujemo da možemo ostvariti i pozitivan rezultat.”

Iva Bule, igračica Dalmatinke:

“Sezonu smo otvorili pobjedom što nam je zasigurno dalo vjetar u leđa. Gostujuće utakmice sigurno nisu lake a i Bjelovar nije ekipa za podcijeniti jer imaju dosta iskusnih igračica, no nadam se da će moje cure pružiti maksimalni otpor iako ne idemo u punom sastavu.”

Dario Obran, trener Bjelovara:

“Nakon prošlotjednog otvaranja ove sezone na izrazito teškom gostovanju u Labinu i povratku kući bez bodova, ove subote u 18 sati u Dvorani europskih prvaka otvaramo sezonu pred domaćom publikom. U goste nam dolazi Dalmatinka iz Ploča tako da vjerujem da će to biti pravi derbi. Dalmatinka je stvarno izvrsna ekipa koju krasi to što su dugo godina na okupu, i s igračkim kadrom i s trenerom Jerkovićem, tako da možemo reći da se jako dobro poznaju što se vidi i na njihovoj opuštenoj i zreloj igri. Prošle godine su nas dobile u oba susreta, bili su bolje plasirani na tablici na kraju sezone za jedno mjesto od nas, tako da vjerujem da će i ova utakmica biti napeta i neizvjesna. Možda mali oprez, moramo naglasiti da nas je poljuljalo na neki način jučerašnji odlazak našeg prvog desnog krila Karle Kosovac u redove Podravke i nesretna ozljeda Ivone Mrđen. Ne znamo da li će ona nastupiti, ali mi ćemo skupiti glave, nastojat, što se kaže, poginut na terenu i pokušat ostvariti što bolji rezultat da bodovi u subotu ostanu u Bjelovaru.“

Lucija Grizelj, igračica Bjelovara:

“U subotu nas očekuje utakmica protiv RK Dalmatinke Ploče, svi znamo da su jedine u Ligi koje igraju agresivnu obran 5-1 stoga se ovaj tjedan intenzivno pripremamo za njihovu obranu i našu igru. Uz neke nesretne ozljede, nadam se da ćemo u subotu biti kompletne i pokazati se u što boljem svjetlu i ispraviti ovaj početak naše sezone.“

Sretno Malene!

Više u kategoriji Izdvojeno