IzdvojenoSport

Hrvoje Vejić o slučaju Perišić: Je li Gattuso svjestan šta je učinio?

0

Joško Jeličić i Hrvoje Vejić su u emisiji Studio SuperSport na MAXSportu o slučaju Gennara Gattusa i Ivana Perišića rekli:

– Iznimno poštujem Gennara Gattusa kao vrhunskog igrača i svjetskog prvaka, osvajača Lige prvaka. Svidio mi se njegov narativ da svi u svlačionici moraju biti jednaki. Međutim, njegova izjava nakon utakmice, ako je imao dobre namjere, je apsolutno nedopustiva gospodinu i gospodinu treneru. Ako je htio skinuti odgovornost sa sebe u odnosu na Perišića ili tiki-taku koju prezentira već pet-šest utakmica, pod navodnicimna, naravno, mislim da je to apsolutno krivo, tim više što su novinari jedva dočekali prenijeti komentare internetske kanalizacije, te stvorili atmosferu prijetnji i linča prema Perišiću. On to nije zaslužio. Veliki klubovi takve stvari rješavaju u četiri zida. Gattuso to nije smio javno izjaviti, a s druge strane pokoj vječni pravom sportskom novinarstvu, čast iznimkama koje i danas volim pročitati.

Hrvoje Vejić je kazao:

– Kad pričamo o Perišiću, govorimo o klasi od igrača koji je uz Modrića zadnjih deset godina najbolji igrač hrvatske reprezentacije. Što se tu dogodilo ima raznih kuloarskih priča tko je kome što rekao, to je dječje vrtić, cirkus. Ta Gattusova izjava nakon utakmice, pitam se je li on svjestan što je izgovorio, da je okrenuo cijeli grad i navijače Hajduka protiv Ivana, a onda kaže:

‘Ali ta priča nije gotova, on je još tu’. Ali on više nije tu jer si ti izjavio to što si izjavio i njega si prekrižio. Sad bi on trebao izaći na stadion da mu zviždi cijeli stadion. I iznad trenera ima šef koji bi morao znati što trener može izjaviti, a što ne. Javno iznositi interni razgovor s jednim od najvećih imena, to se tako ne radi i to je ogromna greška Gattusa.

Više u kategoriji Izdvojeno