IzdvojenoZabava i kultura

JOHNNY GITARA OSVOJIO GRAND PRIX U OPUZENU “Imao sam osjećaj da će se nešto dobro dogoditi”

0

‘Melodije hrvatskog juga Opuzen’ opravdano slovi kao najstariji festival i čuvar dalmatinske zabavne pjesme od postanka neovisne Hrvatske. Na ovom festivalu koji se ove godine održao po 31. put u ova tri desetljeća nastupili su najeminentniji hrvatski glazbeni umjetnici koji su svojim pjesmama obogatili hrvatsku glazbenu baštinu.

Melodije hrvatskog juga Opuzen 2024. održale su se ovoga petka na opuzenskoj pjaci, a na njima je predstavljeno 26 pjesama koje itekako odišu dalmatinsko -mediteranskim štihom.

Kao što je to bilo i prijašnjih godina, na Melodijama Opuzena dodijeljene su po tri nagrade, za izvođače i autore, a ovogodišnji Grand Prix pripao je splitskom glazbeniku Johnny Gitari, prenosi Dalmacija danas.

“Znao sam da će neka nagrada biti jer je pisma takva. ‘Stina moga strog dide” je protkana emocijama, prvi put spominje se suhozid u nekoj pismi, ljuti žuji moga dida. Ima sam osjećaj da će se dogodit da sam nešto dobro uboa”, kazao nam je Johnny sa suzama u očima, a koji za ovo ljeto ima još planova.

Nagradu za poseban doprinos Hrvatskoj glazbenoj kulturi ove godine fetival je dodijelio Teu Trumbiću, a tu nagradu su do sada dobili: Arsen Dedić, Tereza Kesovija, Meri Cetinić, Marko Perković – Thompson, Zorica Kondža, Đorđi Peruzović, Hrvoje Hegedušić, Oliver Dragojević, Ibrica Jusić, Pero Gotovac i Đelo Jusić. Ove godine tu nagradu festival će dodijeliti Teu Trumbiću.

Posebna nagrada direktora festivala uručena je klapi Sveti Florijan.

Više u kategoriji Izdvojeno