Nekategorizirano

IZ 80 DRŽAVA Mladifest u Međugorju okupio oko 50.000 mladih

0

“Trebate imati hrabrosti govoriti o Kristu u vašim obiteljima, u vašem obrazovnom i radnom okruženju, u vašem slobodnom vremenu”, poručio je Papa, čije je riječi na vanjskome oltaru crkve u Međugorju na hrvatskome pročitao njegov posebni vizitator za ovo poznato katoličko hodočasničko mjesto nadbiskup Aldo Cavalli.

Pri tome je papa Franjo pozvalo mlade okupljene u Međugorju da slijede primjer Marije, Majke Crkve i šire nadu, ljubav i mir. “Majci Mariji, Majci Crkve, povjeravam svakoga od vas. Njezin primjer neka vas potakne da u svijetu budete navjestitelji nade, ljubavi i mira”, poručio je poglavar Katoličke Crkve.

‘Marija je uistinu izabrala bolji dio’

Međunarodni susret mladih Mladifest u Međugorju ove se godine održava pod geslom “Marija je uistinu izabrala bolji dio”, a održava se do 6. kolovoza. U četvrtak je ova manifestacija započela predstavljanjem mladih iz 80 država koji su nosili svoje nacionalne zastave. Najbrojnije su skupine mladih iz BiH, Hrvatske, Austrije, Mađarske, Slovačke, Ukrajine i Italije.

Svetu misu predvodio je apostolski nuncij u BiH Francis Assisi Chullikatt. Tijekom petodnevnog okupljanja mladih održavaju se kateheze, svjedočanstava, liturgijska slavlja, predstave, molitve i klanjanja koja se mogu pratiti online putem radio postaje Međugorje na 16 svjetskih jezika.

Više u kategoriji Nekategorizirano