IzdvojenoZabava i kultura

Prvi kontingent novoizgrađenih lađa svečano dočekan u Metkoviću

0

Jučer smo u Metkoviću imali priliku nazočiti spektakularnom prizoru. Naime, brod HRM-a do Lučkoga je mosta doteglio prvi kontingent novoizgrađenih neretvanskih lađa. Riječ je o prvih 15 lađa, a njih još 18 u Neretvu će doći iduće godine.

Svečani doček novih lađa organizirala je Udruga lađara Neretve, a prvi su im dobrodošlicu zaželjeli lađarice i lađari, metkovski vatrogasci te Gradska glazba Metković. Nove neretvanske lađe izgrađene su u obiteljskom brodogradilištu Stipaničev u Tribunju koje ima dugogodišnje iskustvo tradicionalne drvene brodogradnje.  Nove lađe će biti korištene samo na maratonima, a prve će ih isprobati lađarice na njihovom 11. Maratonu koji se vesla 8. kolovoza.

Nakon dolaska novih lađa, održan je i prigodan program. Na početku se okupljenima obratio Mario Jurković kao knez Domagoj, a potom je himnu RH otpjevao Zoran Bebić Beba. Prisutnima su se obratili predsjednik UL Neretve Luka Oršulić, brodograditelj Igor Stipaničev te župan Nikola Dobroslavić, ujedno i predsjednik Organizacijskoga odbora Maratona lađa.

U sklopu programa, održan je i svečani čin postavljanja pločica s imenom sponzora po jedne lađe – Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Metkovića, Grada Opuzena, Grada Ploča i Općine Slivno. Nakon postavljanja pločica, okupljenima su se obratili župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga, zamjenik gradonačelnika Ploča Ivan Marević te načelnik Općine Slivno Smiljan Mustapić.

Izvor: metkovic.hr

Više u kategoriji Izdvojeno