IzdvojenoPolitika i gospodarstvo

Plenković diže sebi i ministrima plaće za 70%: “To su antikorupcijske mjere”

0

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice predsjedništva HDZ-a drži presicu. Govori o dizanju plaća sebi, ministrima, saborskim zastupnicima i drugim dužnosnicima o čemu će sutra biti donesena odluka na sjednici vlade.

Plaće bi Plenkoviću, Milanoviću, Jandrokoviću, ministrima, saborskim zastupnicima i drugim dužnosnicima trebale rasti za oko 70 posto. Plaće će premijeru i predsjedniku rasti za gotovo 2500 eura, piše Index.

“Osnovice za dužnosnike koje godinama stoje nepromijenjene mi se sada nalazimo u poziciji da ih podignemo, jer uz sva postignuća vrijeme je da se i to stavi na dnevni red. Nakon trećeg mandata da ministri ne da nisu na među prvima po visini plaće u svojim ministarstvima, nego su negdje po sredini. Smatramo kako je to povećanje plaća jedna antikoruptivna mjera. Nakon što smo osigurali veliki gospodarski rast, povećali minimalne plaće, vrijeme je i da povisimo plaće ministrima,” rekao je Plenković.

“Prije par dana odrekao sam se puno veće plaće, tako da moja plaća usporedno s drugim državama nije baš visoka”, dodao je premijer.

Kad su ga novinari pitali kako to da se s jedne strane ide u rebalans proračuna zbog proračunske rupe, a da si s druge strane dižu plaće rekao je: “Povišenje plaće je toliko malo da je to je irelevantno za rebalans proračuna:”

Rekao je da se nada da će veće plaće dužnosnicima omogućiti bolje kadrove na tim pozicijama, prenosi Dalmacija danas.

Više u kategoriji Izdvojeno