IzdvojenoRegija

VRUĆINAMA NEMA KRAJA Sljedeći tjedan ponovno 40 u hladu, moguće obaranje temperaturnih rekorda

0

Nižu se vrući srpanjski dani pa je i četvrtak donio nastavak toplinskog vala. Temperature zraka su rasle do 38°C u dijelovima zemlje. Dok je uz obalu i na otocima prevladavalo sunčano, popodne je u Dalmatinskoj zagori mjestimice bilo jačeg razvoja oblaka, uglavnom je u Cetinskoj krajini bilo kiše, pljuskova i grmljavine.

Najjače nevrijeme pogodilo je područje Muća gdje se u samo sat vremena pale 44 litre kiše po metru kvadratnome. To je više nego prosječno padne u cijelom mjesecu.

Kako prognozira Dalmacija danas, kraj tjedna obilježit će stabilno vrijeme uz nastavak vrućina. Još toplije očekuje nas sljedeći tjedan, kada se očekuje ponovno dosezanje pa i prelaženje granice od 40°C u dijelovima zemlje.

Danas će biti pretežno vedro. Noću tiho ili slab burin, a na moru su mogući magla i sumaglica. Danju će puhati slab maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka od 19 do 24°C u Dalmatinskoj zagori, od 24 do 28°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature od 32 do 37°C.

Vedro će biti i u subotu. Noću tiho ili slab burin, danju slab maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka od 19 do 24°C u Dalmatinskoj zagori, od 24 do 28°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature od 33 do 38°C.

U nedjelju vedro uz slab dnevni vjetar, ali će popodne ojačati maestral, osobito u kanalima među otocima. Od jutra natprosječno toplo, u najtoplijem dijelu dana većinom od 32 do 37°C.

Cijeli sljedeći tjedan bit će pretežno vedar i suh. Već od ponedjeljka bit će vjetrovitije i toplije. Temperature će većinom biti od 35 do 40°C, a najtopliji dan u tjednu mogao bi biti utorak kada postoji mogućnost obaranja i pojedinih temperaturnih rekorda. Tek za vikend temperature će se vratiti na vrijednosti kakve imamo ovih dana.