IzdvojenoZabava i kultura

MILKO PEKO POZIVA NA GRAČKU GRADINU Promocija “Jomara” drugog stripa serijala o slavenskom junaku

0

Milko Peko zove opet na gračku Gradinu. O čemu se radi?

Za deset dana u nedjelju, 14.07. s početkom u 20, sati i 30 minuta novo druženje na kojoj neće biti muzika do dugo u noć, ne nude se ni skuše ni srdele, brujet ni rižot, neće biti ketering, ni vina ni piva!

Bit će samo voda i razgovor ugodni ispod zvijezda u lijetnoj večeri. Čekaju vas nove stolice, prilično udobne, i neponovljiv ugođaj stare Gradine.

Opet, pitate li se i dalje što bi ste vi zapravo peli se na Gradinu pored svih kafića, restorana, promenada i doživljaja ljeta na gračkoj obali ili sličnih doživljaja i u okolnim uvalama, odgovor je jednostavan. Sve te ugođaje imati ćete i sutra i nadalje, a ovaj događaj je samo ovu večer, cijelog ovog lijeta!

Jer na cijelom ovom dijelu jadranske obale ovo je jedina promocija stripa na otvorenome.

Tko je Jomar?

Jomar je autorsko djelo Milka Peke kojeg crta izvrsni splitski crtač Vladimir Davidenko. Posebnost Jomara je što je to slavenski, domaći junak koji doživljava brojne avanture od Dunava do Jadranskog mora, zajedno sa svojim prijateljima.

“Ovo je drugi strip album tog mog serijala na kojeg sam ponosan jer sam mu autor, urednik i izdavač” – rekao nam je Peko.

Je li neobično posvetiti večer stripu u srcu turističke žetve, u sezoni, na odmoru!?

A zbog čega da ne bude tako!?

Strip je umjetnost i medij koji je toliko komunikacijski moćan da lako povezuje i spaja sve ostale medije i temelj je moderne industrije zabave, barem tako tvrde mnogi genijalni umjetnici i stručnjaci.

“Te ćemo večeri, nadam se, kroz razgovor ugodni to i pokazati, komunicirajuči s vama koji nas počastite svojim dolaskom na Gradinu u Gracu. Govorit ćemo o Jomaru, zašto i kako je nastao. Govorit ćemo o čaroliji i značaju stripa ali ponajviše, otkrit ćemo vam djecu u sebi, sačuvanu, sretnu djecu, svemu unatoč, koja rade ono što vole i ono što im je bio dječji san. Taj san još ostvarujemo i živimo.
Zato, nemojte doći sami već povedite i vašu djecu, jer baš njima i želimo poručiti da je djete koje čita sretno djete koje će postati čovjekom koji razmišlja, ostvarenim čovjekom i da je strip posebna poslastica, koja se ne jede ali se uistinu uživa i živi.

Tko li smo to mi!?

Malo ljudi zna da je Gradac na prostorima nekadašnje države, u odnosu na broj stanovnika bio centar strip kolekcionarstva. Gradac je to i sad u Hrvatskoj ali i u svim državama nastalim raspadom Jugoslavije, jer četvorica dječaka koja će vam ove večeri pričati o čaroliji stripa mogu se ponaosob mjeriti, upoređujući vlastitu kolekciju s bilo kojom kolekcijom stripa bilo gdje u okruženju. Toliko je dovoljno napisati o tome. Ostalo su snovi i lijepo i sadržajno ispunjen i proveden dosadašnji žitak svakog od nas.

A mi jesmo:

Mladen Viskić, Gračanin, strip kolekcionar, strip teoretičar, autor izdanja posvećenih stripu i promotor medija i strip kulture.
Robert Talajić, Gračanin, strip kolekcionar, promotor medija i strip kulture.
Renato Vladimir, Gračanin, strip kolekcionar, strip crtač, promotor medija i strip kulture.
Milko Peko, Gračanin, strip kolekcionar, strip autor, promotor medija i strip kulture.

Naravno da nas nećete samo slušati niti nam dozvoliti da sami govorimo već očekujem da i vi s nizom pitanja i utisaka budete dio razgovora ugodnoj u toj jednoj ljetnoj večeri na gračkoj Gradini.

Pozvani ste svi i veselim se dolasku svakoga od vas koji će s nama i Jomarom provesti tih par sati razgovora ugodnog.

Jer i po ovome je Gradac drugačiji od drugih” – poziva Milko Peko na gračku Gradinu u nedjelju 14.07.

Više u kategoriji Izdvojeno