IzdvojenoZabava i kultura

KUD “Ploče” uveličao proslavu Dana državnosti Generalnog konzulata RH u Orašju

0

Na poziv Generalnog konzulata RH u Orašju KUD “PLOČE” je u Centru za kulturu “Ivo Gregurević” uveličao proslavu i održao prigodni program povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske.

Na samom početku voditeljica je čestitala Dan državnosti RH svm prisutnim, a naročito konzulici RH u Orašju Jadranki Modrić. Potom je Mirjan Bukmir otpjevao hrvatsku himnu u suradnji sa muzičarima HKUD -a “Leopold” iz Grabovina (društvo koje surađuje sa našim KUD-om).

Nakon himne naši KUD-ovci otplesali su ples “Neretva” uz pjesmu “Daleko niz more”. Mirjan Bukmir predivno je otpjevao uz muzičku pratnju još tri pjesme. Nakon njega naša Paola Plećaš otpjevala je a capella “Na Neretvu misečina pala” na opće odobravanje prisutnih.

Prigodni program obogatili su svojim nastupom i domaći KUD “Kralj Tomislav” sa spletom izvornih igara bosanske posavine, a na kraju su naši folkloraši poskočicom uz pjesmu “Neretvansko ravno blato” završili program u Centru za kulturu.

Program proslave Dana državnosti RH nastavio se u preljepom hotelu “Navis” s predivnim pogledom na rijeku Savu, gdje je konzulica Jadranka Modrić naglasila važnost Generalnog Konzulata RH za Hrvate u Bosanskoj posavini, te izrazila uvjerenje da će održavanje Dana državnosti RH postati tradicija.

Drugog dana našeg boravka u Orašju djelatnici GK RH i konzulica su nas odveli u posjet Franjevačkom samostanu uznesenja BDM u Tolisi , gdje nas je vodič upoznao sa prošlosti i važnosti samostana, te važnost rada franjevaca za Hrvate tog kraja.

Na kraju obilaska izložbenog djela samostana primio nas je i sam gvardijan fra. Mario Jurić kojemu je tajnik našeg KUD – a predao sliku i prigodne darove u ime KUD – a “PLOČE” i grada Ploča. Posjet je završio skupnom slikom ispred Toličkog samostana.

Na kraju pored Generalnog konzulata RH u Orašju, moramo zahvaliti i gradu Pločama što je sponzorirao troškove prevoza i tako omogućio zajedničku proslavu Dana državnosti RH Neretvana i Posavaca u Orašju.

Više u kategoriji Izdvojeno