IzdvojenoZabava i kultura

SUBOTA JUTRO Vesele koke, veseli Šakić, još veseliji Pločani

0

Svi oni koji se subotom jutri ustaju ranije i obavljaju spizu na pločanskoj pijaci, nisu mogli a ne primjetiti bijeli kamionet koji godinama (i desetljećima) zauzme svoje poznato mjesto između Studenca i objekta pijace. Ispred njega uvijek je gužva, red kupaca koji su došli po najsvježije, i ono što je najvažnije, domaće peradarske namirnice.

Joško Šakić rodom je iz Žeževice gdje i danas živi sa svojom obitelji. U braku je trideset godina i otac je četvero djece.

Posao je naslijedio od oca te za njega nije bilo nikakve dileme čime će se baviti u životu i tako već niz desetljeća svi znamo da Šakić stiže subotom u Ploče i ako niste uranili, često puta se dogodi da ostanete bez svoje porcije najfinijih koka.

Tokom tjedna prodaje u Imotskom, Metkoviću i Cisti Provi, i u svom poslu primjećuje sve manje ljudi

“Stigao je jedan moderniji svijet i bez obzira na nove tehnologije, sve je postalo nekako teže ili sam ja stariji, ne znam, možda su me stigle godine” – govori za Klik Ploče Joško kroz smijeh.

Upravo ta vedra narav našeg sugovornika njegov je zaštitni znak, dok čekate u redu možete čuti šale i pošalice uz razne zahtjeve majstoru Šakiću koje uvijek s veseljem ispunjava.

To je moj posao, ali ja ga radim s posebnim zadovoljstvom, volim ljude, volim se upitati s njima jer bez obzira čime se bavite u životu, prvenstveno treba biti čovjek, a sve drugo dalje po redu kako ide.

I ne možemo se ne složiti sa našim majstorom, jer gotovo da nema Pločanina koji ne zna za Šakića, čovjeka koji je kroz svoj rad stekao toliko prijatelja i poznanika da biste teško povjerovali da nije rođeni Pločanin.

Razgovarala: Eleonora Doboš

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti klikploce.com.hr i autora kao izvor, te dodati poveznicu na autorski članak.

Više u kategoriji Izdvojeno