IzdvojenoRegija

OTVORENI 7. DANI DALMATINSKOG PRŠUTA I VINA U Vrgorcu se skupilo više od 40 izlagača, publiku zabavljala Vesna Pisarović

0

U petak su u Vrgorcu svečano otvoreni 7. Dani dalmatinskog pršuta i vina, dvodnevna eno-gastro manifestacija koja okuplja izlagače iz različitih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja.

Vrgorac, najveći proizvođač pršuta u Hrvatskoj i domaćin najvećeg vinogorja u državi s 13 milijuna čokota vinove loze u polju Jezero, ove godine je ugostio preko 40 izlagača. Oni će predstaviti vina autohtonih sorti te dalmatinski, istarski i drniški pršut.

Strateški partneri ovogodišnje manifestacije su Srednja škola Tina Ujevića (Odjel kuharstvo i ugostiteljstvo), Obrtničko-industrijska škola Imotski te Tehnička škola u Imotskom. Kroz projekt „Festival vještina – Dani Dalmatinskog pršuta i vina“ ove škole će demonstrirati povezivanje obrazovnog sustava i poslodavaca u turizmu.

Manifestaciju, organiziranu od strane Turističke zajednice grada Vrgorca i Grada Vrgorca, uz potporu Mesne industrije Braća Pivac, svečano je otvorio ministar turizma i sporta Tonči Glavina u 150 godina starom austrougarskom parku u Vrgorcu.

Glazbeni program u petak navečer predvodila je naša pjevačica Vesna Pisarović. Iako je padala kiša, to publici nije smetalo te se koncert nastavio bez poteškoća.

Publika je imala priliku zaigrati i tombolu te osvojiti pršut.

Donosimo djelić atmosfere sa portala Dalmacija danas.

Više u kategoriji Izdvojeno