IzdvojenoZabava i kultura

Zanimljivo interaktivno predavanje Nine Mijoč pločanskim srednjoškolcima

0

Danas je Knjižnicu Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića Ploče posjetila dr. sc. Nina Mijoč, vanjski suradnik i predavač na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku, i održala zanimljivo interaktivno predavanje pod nazivom „Jezik u svakodnevnoj komunikaciji“.

Predavanje je bilo namijenjeno učenicima fakultativne nastave iz predmeta „Komunikacijsko prezentacijske vještine“, kao i maturantima gimnazijskog odjeljenja.

U uvodnom dijelu predavanja prof. Melanija Mijoč pozdravila je prisutne učenike i profesore naše škole i istaknula važnost obilježavanja Mjeseca hrvatskoga jezika s naglaskom na važnije datume iz povijesti njegove povijesti.

Nakon toga uslijedilo je interaktivno predavanje dr. sc. Nine Mijoč s brojnim primjerima iz stvarnih jezičnih situacija. Cilj radionice bio je osvijestiti važnost jezika u svakodnevnoj komunikaciji, upoznati se s vrstama komunikacije i mogućim problemima u komunikaciji.

Učenici su kroz vježbe pokušali svladati komunikacijske vještine kao i strah od javnoga nastupa. Da su to i uspjeli, najbolje pokazuje vježba koju su odradili na kraju radionice, a u kojoj su trebali pokazati svoje prezentacijsko-komunikacijske sposobnosti pred nepoznatom publikom.

Tekst i foto: Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića Ploče

Više u kategoriji Izdvojeno