0

Udruga Radost već drugu godinu zaredom nastavlja provedbu projekta pod nazivom “Ravnopravno roditeljstvo – MOJ TATA JE IN 2023” koji je financiran od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za provedbu projekata usmjerenih podršci roditeljstvu za 2023. godinu.

Udruzi je odobren iznos od 13.207 eura financijskih sredstava. Cilj projekta je podrška odgovornom roditeljstvu uz poticanje očeva na veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu. Kroz organizirane savjetodavne i edukativne aktivnosti u suradnji sa institucijama unaprijediti usluge podrške roditeljima u cilju osnaživanja ravnopravne roditeljske uloge očeva i majki za dobrobit njihove djece i obitelji.

Projekt se provodi od 1. rujna 2023.g u partnerstvu sa obrazovnim institucijama i socijalnim udrugama.

Kroz pola godine provedbe održano je niz individualnih i grupnih savjetovanja na jačanju roditeljskih kompetencija , razvijanju znanja i vještina potrebnih za uspješno i odgovorno i ravnopravno roditeljstvo, održano je 5 kreativnih radionica u kojim su sudjelovali djeca i tate i 5 edukativnih radionica za roditelje pod nazivima:

1. Ravnopravno roditeljstvo
2. Utjecaj medija na razvoj djeteta.
3. Smije li djetetu biti dosadno?
4. Kako komunicirati da me dijete sluša ?
5. Zašto su djeca neposlušna ?

U suradnji sa suradnicima ,partnerima i institucijama izradit će se analiza postojećih mjera osnaživanja obitelji u lokalnoj zajednici
Projekt vodi Nada Boras, predsjednica udruge koja je osmislila i aplicirala projekt a provodi ga stručni tim udruge: Ani Ostojić, mag.pedagogije, Ana Jukić, mag.edukacijske rehabilitacije, Ana Marija Šego mag.logopedije, Milka Ramić, magistra psihologije te volonteri i roditelji volonteri članovi udruge.

U projekt su uključena djeca s teškoćama u razvoju, darovita djeca i svi roditelji koji se žele educirati i sudjelovati na individualnim i grupnim savjetovanjima za uspješnim i odgovornim roditeljstvom. Održat će se uskoro predavanje za roditelje i stručnjake i zajedničko druženje svih sudionika projekta.

https://demografijaimladi.gov.hr/

Više u kategoriji Zabava i kultura