IzdvojenoZabava i kultura

“NE MOGU TI REĆI” Poslušajte novu pjesmu Olivera Dragojevića koja je zasvirala pet i pol godina nakon njegove smrti

0

Pet i pol godina nakon smrti Olivera Dragojevića slušatelji su jučer premijerno mogli čuti njegovu novu pjesmu ‘Ne mogu ti reći’. Pjesma koju je snimio prije smrti bit će od danas dostupna na svim radio postajama i servisima, a premijerno prikazujemo i video spot.

Spot je sniman na Visu, u Splitu te u Baškoj na Krku, a režirao ga je Matko Petrić, koji je više puta surađivao Oliverom i odlično poznaje njegov vizualni senzibilitet. U videobroju glume Dakica Sanko, Jelena Knezović, Issa Žitko i Toni Dragojević, unuk neprežaljenog glazbenika.

‘Ne mogu ti reći’ najavni je singl njegova albuma koji uskoro izlazi i koji će sadržavati 12 pjesama.

Samozatajni splitski skladatelj i tekstopisac Matko Šimac autor je nove pjesme “Ne mogu ti reći” Olivera Dragojevića, koju je jedinstveni glazbenik snimio za života, a objavljuje se tek sada, pet i pol godina nakon njegova odlaska.

Oliver ju je kanio premijerno izvesti na svom posljednjem koncertu u Areni Zagreb 2017. godine uz pratnju stalnih suradnika zbora Izvor, ali je u posljednji trenutak odustao zbog preduge set liste na zadnjem nastupu uoči 70. rođendana.

Još jednom čuti Oliverov glas

– Toliko smo sretni što imamo priliku još jednom čuti njegov glas i sve to podijeliti s vama, poručio je tim koji vodi Oliverov profil na Instagramu.

Kako je ranije doznao showbuzz.dnevnik.hr, gotovo dvije godine preslušavali su se materijali koje je Oliver vrijedno snimao do svojeg posljednjeg dana i nastao je album od 12 pjesama. Podsjetimo, Oliver Dragojević preminuo je u 71. godini života 29. srpnja 2018. godine.