Regija

HPD VRGORAC POZIVA Predavanje Tatjane Bračanov povodom 150. godišnjice organiziranoga planinarstva u Hrvatskoj

0

 

HRVATSKO PLANINARSKO DRUŠTVO VRGORAC poziva vas: dođite upetak, 26. siječnja 2024. u Višenamjensku dvoranu Grada Vrgorca u 18:30 sati.

Godina 2024. godina je u kojoj Hrvatski planinarski savez obilježava 150-u godišnjicu organiziranoga planinarstva u Hrvatskoj.

U želji da doprinese obilježavanju ovog velikog i po svemu jedinstvenog jubileja HPD Vrgorac, grad Vrgorac i TZ Vrgorca organiziraju niz aktivnosti. Prva je prezentacija i predavanje u Višenamjenskoj dvorani grada Vrgorca 26. siječnja 2024. god.

Dođite!

Upoznajte se kako je nastao HPS. Pogledajte što mi planinari radimo u planinarskoj zajednici Hrvatske. Poslušajte predavanje Tatjane Bračanov, prve žene iz Hrvatske koja je sama prošla cijelu 1300 km dugu stazu Via Dinarica. Stazu koja se proteže duž Dinarida od Slovenije do Albanije, a slijedi prirodni tok najviših vrhova Dinarida i uključuje sve najviše vrhove u sedam zemalja, naravno, uključujući i Hrvatsku.

Program obuhvaća:

Video prezentaciju“ Ususret velikoj obljetnici HPS–a, presjek devetogodišnjega djelovanja i rada  HPD-a Vrgorac,  a u središnjem dijelu programa predstaviti će nam se Tatjana Bračanov, planinarka, planinarski vodiči gorska spašavateljica,  članica HGSS-a.

Vidimo se!

HPD Vrgorac