IzdvojenoRegija

SANJATE BIJELI BOŽIĆ? Ne samo da zime i snijega nema na vidiku, nego će neki i u kratke rukave!

0

Dane vikenda iza nas obilježilo je stabilno vrijeme s burom koja je još u subotu mjestimice imala orkanske udare. Bura je tijekom jučerašnjeg dana oslabila, zatim i prestala.

Kako prognozira Rade Popadić za Dalmaciju danas, u novom tjednu neće biti značajnijih meteoroloških uzbuđenja. Najveći dio dana će biti stabilan i natprosječno topao, a nešto više oblaka uz mogućnost slabih oborina može biti u drugom dijelu tjedna.

Predblagdanski tjedan neće donijeti zimski ugođaj, a pošto će veliki dijelovi Dalmacije danima bilježiti najviše dnevne temperature zraka iznad 15°C, neki će možda prošetati u kratkim rukavima uoči Božića.

Danas će biti vedro, a ujutro je u Dalmatinskoj zagori mjestimice moguća magla. Sumaglice će biti i na moru. Vjetar slab ili će biti bezvjetrica. Minimalne jutarnje temperature zraka od -3°C do 9°C, najviše dnevne temperature od 13 do 18°C.

Gotovo identično vrijeme bit će tijekom utorka. Uz vedro vrijeme, ujutro će se mjestimice javiti magla, većinom u kotlinama Dalmatinske zagore. Vjetar slab ili će vladati bezvjetrica. Minimalne jutarnje temperature zraka od -2°C do 10°C, najviše dnevne temperature od 13 do 18°C.

Srijeda će biti pretežno sunčana, a ujutro je mjestimice moguća magla. Krajem dana može biti umjerene naoblake. Vjetar slab, a na moru popodne može biti slabog juga i levanta. Minimalne jutarnje temperature zraka od -2°C do 10°C, najviše dnevne temperature od 13 do 18°C.

Promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, ali suho bit će u četvrtak. Vjetar slab, ujutro slaba bura. Jutarnje temperature slične ili u neznatnom porastu, najviše dnevne u neznatnom podu u odnosu na srijedu.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će u petak. Dok će se u većini predjela zadržati suho, u dijelu srednje i južne Dalmacije sam prolazno možete biti neznatne kiše. Vjetar slab, navečer slab levanat i bura. Najviše dnevne temperature od 11 do 16°C.

Subota donosi djelomično sunčan i suh dan. Vjetar će biti slab, većinom po levantu. Temperature zraka u laganom porastu i bit će većinom od 13 do čak 18°C u najtoplijem dijelu dana.

Prema aktualnom prognostičkim materijalima, u nedjelju, na Badnjak, vjerojatno će biti oblačnije. Iako će u većini predjela biti suho, ponegdje će biti slabe rosulje. Puhat će umjereno, na moru i pojačano jugo. Jutro toplije, danju većinom od 12 do 17°C.

Toplo i promjenjivo vrijeme očekuje nas na dan Božića, u ponedjeljak, prenosi Dalmacija danas.