IzdvojenoRegija

VIKEND SUH I SUNČAN Ali ako čekate pravu zimu, imamo loše vijesti

0

Posljednja dva dana prosinac je ponovno donio izraženu toplinu. Tako su prekjučer temperature u Dalmaciji mjestimice dosezale 20, a jučer 17 stupnjeva Celzijusa.

Kraj tjedna donosi pad temperature zraka, ali on neće biti ni posebno izražen ni posebno dugotrajan. Danas i sutra pratit će nas bura, a ona će već tijekom nedjelje prestati. Bit će pretežno sunčano. Novo zatopljenje očekuje nas već u ponedjeljak, prognozira Rade Popadić za Dalmaciju danas.

DHMZ je unutar sustava MeteoAlarm za velik dio obale izdao crveni i narančasti stupanj upozorenje zbog bure.

Danas nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, ranije ujutro na moru s promjenjivom naoblakom. Puhat će umjerena do jaka bura koja će imati olujne udare. Podno Velebita olujna bura s orkanskim udarima. Najviše dnevne temperature bit će većinom od 8 do 13°C, a najhladnije će biti navečer kada će temperature biti od 0 do 9°C. Osjet hladnoće bit će izražen zbog bure.

Subota će biti sunčana. Puhat će umjerena do jaka bura koja će imati olujne udare. Podno Velebita olujna bura s orkanskim udarima, a orkanskih udara može biti i podno Biokova. Minimalne jutarnje temperature zraka u Dalmatinskoj zagori od -1 do 3°C, uz obalu i na otocima od 4 do 8°C. Najviše dnevne temperature od 6 do 12°C.

Nedjelja donosi nastavak stabilnog i pretežno vedrog vremena. Bure će biti još u noći, danju će stati pa će vjetar biti slab. Jutro prohladno sa slabim mrazom u Zagori. Najviše dnevne temperature bit će većinom od 7 do 13°C, prognozira Dalmacija danas.