IzdvojenoPolitika i gospodarstvo

Zašto nije osnovana Lučka uprava Ploče? Zašto se ne rješava gorući problem, termin za mamografiju?

0

Danas je u Dubrovniku održana 17. sjednica Županijske skupštine sa koje izdvajamo vijećnička pitanja vezana za Ploče i dolinu Neretve.

Ivo Karamatić (SDP) pitao je župana zašto nije osnovana Lučka uprava Ploče, a koncesija za Malu poštu je poništena od strane Vrhovnog suda.

– Lučka uprava ljudima šalje uplatnice za vezove, a dokad ćete opstruirati Ploče i kad će se održati sastanak?

Vijećnik Karamatić između ostaloga je pitao župana Dobroslavića o čekanju na termin za mamografiju.

-Zašto se ne rješava gorući problem, a zna se koliko je bitan za zdravlje naših sugrađanki? – kazao je Karamatić.

Župan je odgovorio kako će se otvriti natječaj za komunalne lučice te da Ploče trebaju pripremiti dokumentaciju, a o osnivanju Lučke uprave Ploče rekao je da je bilo puno zahtjeva, a da se gradonačelnik nije odazvao na sastanke u Županiju. Odluka Maloj pošti je poništena i ponovno je donešena. O čekanju na pregled dojke ne mogu govoriti, ali postoje dva mamografa jedan u Korčuli jedan u Dubrovniku. Nabavljamo dva CT uređaja za Neretvu i Korčulu, koji će smanjiti liste čekanja, kod ovih pregleda, a za mamografe ćemo se i dalje borit.

Karamatić je kazao kao o luci Mala pošta Ploče nije riječ o formalnostima, nego o nedostatku infrastrukture u luci, kao što su struje i voda. Što se tiče mamografa to nisam ja rekao nego liječnik sa centralnog naručivanja. Ne trebaju nam obećanja, nego rezultati i rad, komentirao je odgovore Karamatić.

Ivica Sentić (HDZ) pitao je što se događa u Lučinom razdolju, županijskom centru za gospodarenjem otpadom.

Župan – CGO je ključni objekt za pravilno gospodarenje otpadom u svakoj, a posebno turističkoj županiji. Bilo je neutemeljenih napisa.Bila je to hajka, koja je utihnula jer su mentori onijh koji to pišu, sad trebaju graditi CGO. Neki ovdje pitaju i dalje treba li nam CGO. Treba nam i zagađenja neće biti. CGO će biti gotov krajem 2025. Naravno uz razdvajanje, recikliranje i kompostiranje.

Izvor: dubrovniknet.hr