IzdvojenoSport

NAJLJEPŠA TRAIL STAZA U HRVATSKOJ Završeno drugo izdanje Ploče Traila, dominacija domaćih trkača

0

U Pločama se jutros održalo drugo izdanje utrke Ploče Trail u organizaciji HPD “Grabovica” Ploče uz podršku Grada Ploča i Turističkih zajednica Grada Ploča i Dubrovačko – neretvanske županije.

Preko 100 natjecatelja se utrkivalo u Maloj i Velikoj utrci na poznatoj stazi “Tragom bunkera” u Baćini po vrlo zahtjevnim uvjetima uz kišu i sklizak teren.

Ipak, nije to omelo trkače, a bilo ih je od 7 do 77 godina, koji su odradili jednu od najljepših trail staza u Hrvatskoj.

U Maloj utrci u muškoj konkurenciji slavio je naš Nikola Oršulić, drugi je bio također naš Josip Šušac, treće mjesto zauzeo je Ante Klišanin.

U ženskoj konkurenciji Male utrke, najbrža je bila Jelena Surjan, naša Anamarija Krilić zauzela je drugo mjesto, treća je bila Marija Franetović.

U glavnoj utrci dana još jedna pobjeda domaćina, neumorni Tomo Krilić osvojio je prvo mjesto ispred sjajnih Sandra Čičin Šaina i Ivana Gavrića!

Podsjetimo, organizator je pripremio dvije discipline. Malu i Veliku utrku. Mala utrka duga je 7 kilometara i ima 250 metara uspona, elevacije. Namjenjena je ljubiteljima kraćih staza, ali i svima koji su možda manje iskusni,a  koji bi se htjeli iskušati u trailu.  Start utrke bio je na rivi u Portini i trčalo se do Višnjice i natrag. Staza je dosta široka i jednostavna, sa okrijepom na vrhu, živom kontrolom i perforatorom.

Velika utrka je duga 17 kilometara i 800 metara elevacije. Ova utrka je dosta specifičan trail zbog kontrolnih točaka, koje čine kameni bunkeri iz Drugog svjetskog rata.  Utrka je također startala u Portini.

Čestitamo svim pobjednicima i sudionicima, organizatorima, pokroviteljima i posebno volonterima koji su napravili odličan posao i doveli trail elitu danas u Ploče. Već sad se veselimo idućoj godini i trećem izdanju PLOČE TRAILA!

Galeriju fotografija pogledajte na našem facebook profilu.