Regija

NAPOKON STUDENI Iza nas je najhladnije jutro ove jeseni, iskoristite današnje sunce

0

Četvrtak je donio najhladnije jutro dosadašnjeg tijeka jeseni. Vedran noć i dotok nešto hladnije zračne mase donijeli su prohladno studenačko jutro.

Prema podacima mreže Pljusak.com, najhladnije je jutros bilo u Lici, a u Brezovcu je izmjereno -3°C.

Hladno, mjestimice uz mraz bilo je i u Dalmaciji. Tako je Prugovo bilo najhladnije s -1,4°C, a ispod nule su još bili Nisko s -1 i Sinj s -0,2°C.

Vinalić, Hrvace, Trilj i Velika Duvjakuša na Dinari su mjerili 0°C, Knin, Muć, Dubrava na Mosoru, i Potomje na Pelješcu mjerili su samo 1°C. Uz obali i na otocima temperature su bile od 9 do 13°C.

Kako prognozira Rade Popadić za Dalmaciju danas, vremenske prilike će još danas biti povoljne. Veći dio dana bit će pretežno sunčano i suho uz slab vjetar. Temperature će u najtoplijem dijelu dana biti od 15 do 20°C.

Kasno popodne na moru će zapuhati jugo koje će u noći na petak jačati. Bit će to uvod u pretežno oblačan petak u koje će kiša biti česta, a mjestimice će biti i pljuskova s grmljavinom. Lokalno može pasti preko 50 litara kiše po metru kvadratnome. Jugo će biti jako pa će biti manjih poremećaja u prometu morem, ali ni blizu kao prošli vikend. Navečer prestanak juga i smirivanje vjetra. Jutro će biti osjetno toplije, danju većinom od 13 do 18°C.

U subotu promjenjivo. Oblačnije, povremeno uz kišu ujutro, u drugom dijelu dana bit će više suhog vremena. Puhat će umjerena tramontana koja na moru može biti pojačana. Jutro i osobito večer malo hladniji, danju većinom od 14 do 19°C.

Nedjelja će početi stabilnije i sunčanije, a više će oblaka biti u drugom dijelu dana kada je moguća slab kiša, a iznad 1500 metara mogući su i susnježica i snijeg. Jutro će biti još hladnije od današnjega, u Zagori uz mjestimičan mraz, najviše dnevne temperature zraka od 12 do 17°C, prognozira Dalmacija danas.

Foto: Studio Idearium