IzdvojenoZabava i kultura

VELIKO SRCE TORCIDE Torcida Split i Bilo Srce donirali 1.500 eura udruzi ‘Radost’ iz Ploča

0

Hajduk je u utorak pred 3.000 ljudi na stadionu Jadranovo u Pločama igrao utakmicu osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Jadrana Luka Ploče.

Kao uvertiru u kup utakmicu i dolazak Hajduka u Ploče, Torcida Split i Bilo srce uplatili su donaciju 1.500 eura udruzi Radost iz Ploča.

Udruga Radost Ploče osnovana je 2000. godine kao udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim teškoćama. Nevladina je, nepolitička i neprofitna humanitarna organizacija osnovana na principima dobrovoljnosti i humanosti radi unapređivanja, rehabilitacije, poboljšanja kvalitete življenja i zaštite prava djece s teškoćama u razvoju i osoba s OSIT na području grada Ploča.

“Jako smo se obradovali donaciji, posebno što joj se nismo nadali. Udruga će sredstva iskoristiti za opremanje povremenog boravka za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama, koje inače zovemo naši Radosni. Kupit ćemo klimu i opremiti prostor gdje će oni provoditi radionice i raditi rehabilitaciju s rehabilitacijsko-edukacijskim stručnjacima,” komentirala je donaciju Nada Boras, predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Radost iz Ploča.

Izvor: Dalmacija danas