IzdvojenoSport

SEDAM GODINA U JADRANU Gorjan Stipković: ‘Navijat ću za Jadran LP, ali Hajduk je favorit i neću biti žalostan ako pobijedi…’

0

“Tu nama u susjedstvu, preko puta nas, sa druge strane našeg Pelješca danas stiže splitski Hajduk” – piše markopolosport.net

A to  znači da se priprema i velika fešta kada će pločanski Jadran LP pokušati pomrsiti račune ‘bilima’ u njihovom nastojanju da ‘hat-trickom’ obrani titulu pobjednika Kupa Hrvatske.

Znamo da Dolina Neretve i pelješko-korčulansko područje diše ‘bilim plućima‘ , stoga se na posebno za ovu prigodu pripremljenom Jadranovom igralištu ‘Jadranovo’ očekuje pravi nogometni spektakl i rekordan broj gledatelja, uz prisutnost brojnih i sa našeg područja. ‘Sretnika’ koji su uspjeli doći do komadića papira zvanog – ulaznica! Kako god završi i tko god pobjedi ‘feštu’ neće i ne može pokvariti!

A kako pak na spektakl u utorak gleda Gorjan Stipković  legenda veloluškog nogometa. Vratar koji sa svojih skoro četrdeset i devet godina još prošle sezone bio nezamjenjiv na vratima svog Hajduka za koje je puna tri desetljeća i navlačio vratarske rukavice, ali i punih sedam sezona bio vratar kluba iz grada sa ušća Neretve za koje je odigrao više od 270 službenih utakmica.

U tih mojih sedam-osam sezona u Pločama nije mi se nažalost ispunila želja da igram utakmicu protiv splitskog Hajduka. No lijepih uspomena iz Ploča mi  doista – ne fali! Od nezaboravnih utakmica pa do brojnih prijatelja koje sam tamo stekao i s kojima sam i dan danas u kontaktu. Nekoliko sezona trener mi je bio i sadašnji njihov trener Mišo Krstičević legendarni nogometaš splitskog Hajduka ‘ , kaže Gorjan koji je kao član Jadrana iz Ploča u više navrata branio i za Amatersku nogometnu reprezentaciju Hrvatske. Nije zaboravio spomenuti da je velolučka poveznica u pločanskom kllubu i sadašnji trener velolučkog Hajduka Dražen Jurković – neko vrijeme također nogometaš Jadrana.

Zadnjih sezona odlično ide Jadran LP-u upravo pod trenerskom palicom Miše Krstičevića. Među vodećim klubovima su u Super Sport Drugoj nogometnoj ligi, a nakon pobjede u Pretkolu protiv Bjelovara izborili i tu za njih povijesnu utakmicu u šesnaestini Kupa Hrvatske.

Da stvarno im u ove zadnje dvije sezone dobro ide. Onih mojih prvih sezona u Pločama i imali smo također odličnu momčad, borili se za prvaka tada u 3.nogometnoj ligi, jednakom rangu u kojem se sada nalaze’ , ističe Gorjan koji je i sa  velolučkim Hajdukom osjetio što to znači uči u ovu fazu Kup natjecanja i ugostiti veliki klub na svom travnjaku.

‘ Bilo je to 2002.godine kada smo bili pobjednici Županijskog kupa i na našem Moćnom lazu također u jednom sjajnom ozračju, pred punim gledalištem dočekali zagrebački Dinamo. Tada smo poraženi 0:6, ali to je jednako bila, kao što je i sada za Jadran i za nas jedna od nezaboravnih povijesnih utakmica’ prisjetio se Stipković.  Nekoliko mjeseci prije te povijesne utakmice u Veloj Luci Gorjan je bio junak finala Županijskog kupa na Lapadu u Dubrovniku upravo protiv Jadrana iz Ploča. Utakmica je regularnom dijelu završila bez golova, izvodili su se jedanaesterci u kojima je Stipković obranio odlučujući jedanaesterac, te potom pucao i pogodio zadnji pobjednički udarac sa bijele točke!

Gorjan je dakako ‘hajdukovac‘. Ovaj put , priznaje nam, simpatije će mu ipak biti na strani nominalno slabijeg bivšeg mu kluba…

‘Iz vlastitog iskustva znam i ne sumnjam da će ih Mišo pripremiti najbolje što može. Fizički su inače odlično pripremljeni. Naravno da očekujem dominaciju i pritisak Hajduka te da će Jadran igrati malo povučenije i tražiti priliku iz kontranapada da ih iznenadi. No pobijedi li i Hajduk neće mi naravno biti baš previše krivo’ , rekao nam je na kraju…

Baš u smjeru onog prednjeg rečenog kako će sutra  za ovu priliku tribinama dopunjenog i uređenog igrališta ‘Jadranovo’ pobjednik u svakom slučaju biti – ‘fešta’ od nogometa!  

Izvor: Marko Polo sport