Regija

SVE SE PRAŠI Aktivno se radi na projektu koji Dalmatincima život znači!

0

Kako je Dalmacija Danas ranije pisala, prije više od dva tjedna službeno su otvoreni radovi na helidromu KBC-a Split.

Veliki je to bio dan za sve Splićane, ali i za Klinički bolnički centar Split. Velikoj svečanosti i obilasku kompleksa Kliničkog bolničkog centra Split nazočili su ministar zdravstva Vili Beroš, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević, ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i drugi uvaženi gosti.

No, kako je vidljivo iz najnovijih fotografija, na lokalitetu helidroma KBC-a Split radi se punom parom. Saznajemo da su bageri i radni strojevi raskopali veliki dio površine, a buka kamiona traje danima. Vrijedi napomenuti da je ovaj projekt jako važan za sve Splićane, Dalmatince, ali i sve one koji koriste usluge Kliničkog bolničkog centra Split.

Godišnje se izvede oko 500 helikopterskih transporta

Podsjetimo, helidrom KBC-a Split je u sustavu organizacije zbrinjavanja životno ugroženih pacijenata najvažniji medicinski helidrom u Hrvatskoj. Godišnje se izvede oko 500 helikopterskih transporta, osobito pacijenata s otoka. Financijska sredstva za realizaciju projekta rekonstrukcije helidroma KBC-a Split u iznosu od 855.160,43 € osiguralo je Ministarstvo zdravstva.

Do završetka radova hitni helikopterski transport odvijat će se preko helidroma Vojne luke Lora. Nakon rekonstrukcije će helidrom KBC-a Split sadržavati svu najsuvremeniju opremu i signalizaciju koja osigurava dnevne i noćne letove, a omogućit će i međunarodnu certifikaciju sukladno važećim zakonima i pravilnicima Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, prenosi Dalmacija danas.